13.3 C
Pals
Dimecres, 25 maig 2022
- Publicitat -

Desenterrat un cetaci de 200 anys a la Cala Rovira de Castell-Platja d’Aro

Troben l'esquelet d'un cetaci de 200 anys a la Cala Rovira de Castell-Platja d'Aro després del temporal Gloria que ha afectat a la comarca del Baix Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una de les notícies més impactants aquests últims dies ha estat el Temporal Gloria a la comarca del Baix Empordà. Un temporal que ha deixat una víctima a Palamós i que ha organitzat milers de ciutadans per netejar les platges. Però una de les anècdotes és que a la Cala Rovira de Castell-Platja d’Aro, s’han trobat un esquelet d’un cetaci mort fa 200 anys.

Segons s’ha fet públic, es tracta d’un odontocet o balena de bec de Cuvier. El cetaci acostuma a viure a les aigües molt profundes, i el cos s’ha trobat amb un arpó clavat al crani.

Les imatges les ha compartit la biòloga, Clàudia Auladell, que ha presentat diverses hipòtesis. Segons Auladell, l’animal ja estaria mort quan li van clavar l’arpó. Des de la Societat per l’Estudi de Cetacis a l’Arxipèlag Canari,  confirmen “que molt probablement l’arpó es va clavar en diagonal, des de la concavitat on tenia l’ull dret fins a la mandíbula esquerra. I que segurament l’animal estava moribund o mort quan li van clavar, tenint en compte que són animals molt esquius i difícils de trobar i apropar-s’hi”, ha manifestat Auladell a les xarxes socials.

Mentre buscaven més pistes, s’han trobat un os cremat obrint una altra hipòtesi, aquesta destaca la cremada per part dels pescadors. Un fet, que com assegura la biòloga, “no és tan desbaratat” perquè ja hi ha documentació que ho explica.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mantinc el català (tant com puc)

Últimament s'ha posat de moda aquella frase de "Mantinc el català", per posar èmfasi en què cal reforçar l'ús...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -