9.3 C
Pals
Dilluns, 26 febrer 2024
- Publicitat -

El Temporal Glòria costarà un milió d’euros a Palafrugell, sobretot a Llafranc

L'Ajuntament avisa que les reformes al passeig de Llafranc no estaran llestes abans de l'estiu, però sí les de Calella i les de Tamariu

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El Temporal Glòria costarà un milió d'euros a Palafrugell, sobretot a Llafranc
Loading
/

El Temporal Glòria costarà un milió d’euros a la població de Palafrugell. On s’haurà d’invertir més diners és al nucli de Llafranc. Allà, la llevantada va fer molt mal i ha fet desaparèixer part del passeig. La llevantada ha fet esvorancs importants en alguns punts. L’ajuntament avisa que a reparació del passeig de Llafranc no estarà llesta per l’estiu. Ho avisa l’alcalde Josep Piferrer.

En una primera valoració realitzada per l’Ajuntament de Palafrugell, estima en 1 milió d’euros el cost de reparar els danys ocasionats pel temporal Glòria de la setmana passada. La principal afectació es troba a la platja i al passeig de Llafranc. Així ho ha confirmat avui en roda de premsa, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, acompanyat de Pau Lladó, regidor de Serveis Municipals i Brigada, Règim Interior i Mobilitat i altres membres de l’equip de govern.

Les afectacions més importants s’han concentrat a la platja i el passeig de Llafranc, i també al port. En concret, hi ha un esvoranc al passeig Francesc de Blanes i ha caigut el mur que separa la platja del passeig. Tot això, costarà uns 800.000 euros. D’altra banda, la platja ha quedat sense sorra, que va envair el passeig Francesc de Blanes i Cipsela. També hi ha destrosses als establiments de front de mar i a la finca privada que es troba just al principi de la platja.

En el cas de Tamariu, el temporal va malmetre diverses toves del passeig, que s’hauran de reposar, i va ocasionar danys a la majoria d’establiments turístics que es troben al passeig. En aquesta zona, la sorra de la platja també va envair tot el passeig, i també alguns dels carrers travessers.

A Calella de Palafrugell hi ha diversos desperfectes a les diferents platges, com les dutxes de la Platgeta o de Port Pelegrí, l’escala de la Platgeta i la passarel·la de fusta que connecta la platja d’en Calau amb la de Port Bo. També hi ha destrosses al camí de ronda de Calella a Llafranc, en concret a les escales d’accés a les roques, que no afecta a la circulació segura pel camí. A la platja del Golfet, que ha perdut molta sorra, unes roques obstaculitzen l’accés. Com ha succeït en els altres nuclis costaners de Palafrugell, el temporal també ha malmès molts dels establiments i comerços propers al mar.

I a la zona més interior del municipi, s’ha comptabilitzat que han caigut uns 100 arbres. Alguns, a l’espai públic i altres, a finques privades.

A Camp d’en Prats, es van precintar temporalment la plaça per precaució. Finalment, els pins no han patit cap afectació i torna a estar oberta al públic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un “mobile world” a l’Empordà

Avui comença a Barcelona la divuitena edició del Mobile World Congress, un esdeveniment especial que aplega més de 2.000...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -