21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Desmantellament total de Ràdio Liberty

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons apunta El punt Avui, el complex de l’antiga Ràdio Liberty, situat a Pals, pot acabar derrocat per renaturalitzar l’espai dunar, de 33 hectàrees, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Ho han confirmat des del Departament de Territori, després d’una visita amb representants de Costes i del parc natural a les instal·lacions, aquest abril.

Fa 20 anys del tancament del mitjà de comunicació promocionat pels EUA en plena guerra freda per intentar frenar el comunisme soviètic. El 2006 es va dur a terme la seva demolició sense cap compromís entre les administracions sobre el futur de l’espai.  Actualment, la zona de l’antiga estació radiofònica està en runes i en un estat de degradació.

El 2007 l’Ajuntament de Pals va tramitar en paral·lel una requalificació dels terrenys com a espai verd, per evitar la construcció. La Generalitat fer un intent de cessió anys més tard, en una ocasió per situar un memorial de la guerra freda i l’altra proposta que no es va arribar a desenvolupar a la zona va ser Aquam, un centre d’interpretació de la costa i els ecosistemes marins.

En l’actualitat, es vol renaturalitzar l’espai, amb una resolució dels comuns pactada amb JxCat i ERC “per rehabilitar hàbitats” i “eliminar el màxim d’edificacions existents”.

Si l’enderroc es tira endavant, es tindran en compte les reivindicacions de Salvem la Platja de Pals, que s’oposava frontalment al projecte Aquam i reclamava que es recuperés ambientalment l’espai.

Segons fonts del diari, des del municipi, han obert converses amb Costes de l’Estat i la Generalitat per mirar de reforçar tancaments i control, per l’augment de vandalisme preocupant. L’alcalde de Pals, Carles Pi, no es pronuncia sobre el futur dels edificis, ja que tampoc veurien malament la conservació parcial com a centre d’interpretació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

L’atur baixa un 1,7% a les comarques gironines i el maig es tanca amb 30.022 desocupats

La demarcació guanya 6.826 afiliats a la Seguretat Social arran de l'inici de la temporada turística.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -