Potenciar les destinacions de turisme esportiu i dinamitzar l’economia del territori a través de les activitats i els equipaments esportius. Aquests són els reptes que es planteja la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat pels propers anys, segons s’ha posat de manifest durant la jornada del Cercle d’Infraestructures celebrada aquest dimecres a Calonge, coorganitzada per les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

La jornada s’ha centrat en les infraestructures esportives i el seu ús per a potenciar el turisme més enllà de la temporada d’estiu. Les diferents ponències han posat de manifest que Catalunya està ben dotada d’equipaments esportius, amb una bona xarxa d’instal·lacions que dóna servei als municipis. Però el Govern creu que se’n pot treure més profit i convertir-los en un factor de dinamisme econòmic. Ho destacava el secretari general de l’Esport, Gerard

Les ponències també han posat en valor la certificació de destinació turística com a element de qualitat per atraure visitants al llarg de l’any, és a dir, com a factor de desestacionalització turística.