20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

Disminueix el nombre de delictes al Baix Empordà

A l'Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Guíxols disminueixen en uns 400 menys, però pugen en 300 a l'ABP de La Bisbal

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Disminueix lleugerament el nombre de delictes al Baix Empordà. Segons el balanç anual dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Girona, el conjunt de la comarca va haver-hi l’any passat un 8.790 fets delictius. Tot i això, les dades són molt diferents segons l’àrea bàsica policial.

La demarcació de Girona està dividia en 9 àrees bàsiques policials, les ABPs. Al Baix Empordà en corresponen dues. Més al nord, la de La Bisbal. Al sud, l’ABP de Sant Feliu de Guíxols. En aquest darrer cas, el descens del nombre de delictes és d’un 7,63 per cent. Es va passar de gairebé 4.500 fets delictius a poc més de 4.100. Per contra, l’ABP de La Bisbal va registrar un increment del nombre de delictes, d’uns 4.300 a uns 4.600. Aquest contrast dona un balanç final lleugerament a la baixa.

En el conjunt de la demarcació de Girona, l’evolució dels darrers 5 anys suposa una disminució de gairebé un 4 per cent dels fets delictius. Però si s’agafen només els anys 2016 i 2017, el resultat és un increment delictiu d’un 5 per cent. Les accions contra el patrimoni suposen un 80 per cent del total de fets delictius. La resta són delictes contra les persones i altres. Els turistes representen un 11,5 per cent del total de víctimes de delictes de la Regió Policial Girona. Les àrees policials amb un major nombre de delictes són les de Gironès – Pla de l’Estany, Selva Litoral i Alt Empordà – Figueres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -