Dolors Bassa. Imatge de l'Ajuntament de Torroella
Dolors Bassa. Imatge de l'Ajuntament de Torroella

L’exconsellera i exregidora torroellenca Dolors Bassa demana que no s’aturin les mostres de suport i de reivindicació per la llibertat dels presos polítics. Ho diu en la carta que ha enviat a l’Ajuntament de Torroella en agraïment per la Medalla del Montgrí que aquest any rebrà.

Bassa assegura que moltes cartes li fan adonar que continuen els llaços grocs i les pancartes reivindicant el seu alliberament a Torroella, i per això agraeix els veïns que no deixar-se emportar per “paraules maldestres” i “idees falses com la neutralitat d’espais públics”, un concepte que va fer servir l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per demanar als ajuntament que retiressin els llaços grocs. Bassa també demana no caure en el “discurs de la permanent tensió que defensen persones de partits nacionalistes espanyolistes excloents”.

Dolors Bassa també escriu: “M’he sentit, em sento i em sentiré sempre orgullosa del meu municipi”. I afegeix: “Continuem exigint la nostra llibertat, a nivell legal presentem un recurs a la Sala del Tribunal Suprem. Sigui estant a una presó de casa o lluny no ens oblidem ni una hora, ni un dia, d’aquesta ignomínia de manca de llibertat”.

Bassa acaba la carta amb un gest d’agraïment: “Sé que les Medalles del Montgrí solen ser consensuades amb tots els grups municipals, les entitats esportives, cíviques i socials, per això, i perquè representa el més alt rang possible, per a qui se sent orgullós de pertànyer al municipi, la lluiré amb molt d’orgull i serà un element més per ser ambaixadora de Torroella de Montgrí i de l’Estartit, estigui a on estigui”.

Aquest dilluns l’alcalde de Torroella Josep Maria Rufí ha visitat Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. El 24 d’agost es farà un acte de lliurament simbòlic de la Medalla del Montgrí, amb la presència del president del Parlament Roger Torrent.

Carta de Dolors Bassa a Ràdio Capital: “Com m’agradaria veure el gris del meu Montgrí”