Creus a la platja de Sant Feliu de Guíxols, l'abril passat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha enviat una carta a tots els alcaldes i alcaldesses demanant que els ajuntaments mantinguin la “neutralitat” als espais públics després de diverses accions dels CDR posant creus grogues a les platges per denunciar la “mort dels drets i la democràcia”.

En la carta, Enric Millo critica que hi hagi “banderes, pancartes i símbols de caràcter partidista” en espais públics de titularitat municipal. El delegat del govern espanyol es refereix especialment a les actuacions a les platges. En particular al Baix Empordà, els CDR han situat creus grogues a les platges de Llafranc, Calella, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

A Llafranc, aquest cap de setmana es van produir moments de certa tensió després que alguns banyistes haguessin intentat tirar les creus al terra. Ho van gravar diversos usuaris, com es pot veure aquí. Segons Enric Millo, aquestes situacions han comportat la “ruptura de la convivència, que inclús ha acabat derivant, en ocasions, en enfrontaments entre els ciutadans”.

Millo invoca l’article 103 de la Constitució perquè “consagra el principi de neutralitat de l’actuació de totes les administracions públiques en establir que la seva actuació serveix amb objectivitat als interessos generals, amb ple sotmetiment a la llei i al dret”.