11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

Edu Pujol: “L’animal no té un tracte discriminatori amb ningú. Ell es guia per l’olfacte”.

Des de fa aproximadament un mes, la Policia Local de Palafrugell ha començat a treballar amb la seva nova unitat canina. En el Supermatí d’avui hem entrevistat al seu responsable, l’agent Edu Pujol. Amb aquesta unitat canina ja s’ha denunciat a set persones que incumplien la llei de seguretat pública per tràfic o tinença de drogues al carrer.

La Uma és la pastora belga que forma part d’aquesta unitat canina. L’Edu Pujol ens ha explicat com és la formació que rep el gos, que es basa fonamentalment en la idea del joc. Quan el gos treballa està jugant al joc que se li ha ensenyat a jugar. Gràcies a aquesta formació ja s’han pogut fer set incautacions, principalment marihuana i haixix.

Una de les avantatges que té treballar amb un animal és que cap persona es pot sentir discriminada. L’animal no té cap mena de tracte discriminatori i senzillament es guia pel seu olfacte.

Amb la incorporació de la Uma, s’espera que poc a poc es pugui anar consolidant la unitat canina de la Policia Local de Palafrugell.

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios