19.1 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

Eduard de Ribot: “Presentarem una denúncia per irregularitats urbanístiques a Van de Walle”

En una entrevista al Supermatí, l’advocat de l’entitat ecologista SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, ha transmès la “satisfacció” de l’organització per la moratòria endegada aquest dijous per la Generalitat. De Ribot ha recordat que, de fet, era la “principal reivindicació” de les 27 entitats de defensa del territori que integren SOS Costa Brava. La mesura, doncs, la considera com a “positiva” perquè, per al moment, s’evitarà que aquests projectes urbanístics portin a la Costa Brava a ser “un Titanic, és a dir, un vaixell que s’enfonsa”.

Malgrat però, s’ha lamentat de les repercussions que, durant aquests mesos de “lluita”, ja ha tingut en termes paisatgístics:

A la moratòria, no s’inclou el famós projecte de Sa Riera Living, ja que les obres ja han començat. Tot i aquesta “adversa” situació, De Ribot ha anunciat que “aquesta setmana” presentaran una denúncia per les “irregularitats urbanístiques” comeses a aquesta zona. Amb aquesta acció, esperen que l’Ajuntament de Begur suspengui la llicència. Les al·legacions que fan és que és “contrària al dret” perquè suposa edificar en espais amb pendents de més d’un 20 per cent, que es classifica com a “sòl urbà” un lloc “que era una massa forestal”, perquè “no hi ha estudi de l’impacte paisatgístic” i s’està construint “dins dels 500 metres del litoral”.

La moratòria, inicialment prevista per un any però que és prorrogable a dos, atura la urbanització de la Cala d’Aiguafreda i de la pedrera S’Antiga, així com la zona d’Es Torradors, pel que fa a Begur. A Palafrugell, s’atura el projecte d’habitatges de la Cala d’Aigua Xelida. Sobre Palamós, tampoc es podrà actuar a la Cala Margarida. Finalment, a Sant Feliu de Guíxols, la moratòria iniciada el dijous afecta Vinya Miomi, Hotel Eden Roc i el carrer de Nàpols.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios