22.7 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

El Baix Empordà commemora el dia de l’Orgull LGTBI+

Cal recordar que a la comarca ja s'han anat impulsant algunes iniciatives al llarg del mes de juny per donar visibilitat a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, intrasexuals, queer i altres orientacions o identitats de gènere socialment oprimides

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà també celebra el dia de l’Orgull LGTBI+ amb diversos actes i activitats. Cal recordar que a la comarca ja s’han anat impulsant algunes iniciatives al llarg del mes de juny per donar visibilitat a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, intrasexuals, queer i altres orientacions o identitats de gènere socialment oprimides.

A Palafrugell es commemorarà el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ avui a les 20 h a la plaça Nova. Durant l’acte, que presentarà el director de Ràdio Palafrugell, Dani Cortés, es farà la lectura del Manifest de l’Associació Emporderats i del Manifest Institucional. També es faran diverses actuacions musicals de La Paula. Diversalia també decorarà l’escenari de l’acte amb algunes figures de la carrossa que va aparèixer al 61è Carroussel Costa Brava.

Enguany, Palamós també commemorarà el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, tot i que ho faran el 29 de juny, amb un acte festiu i reivindicatiu a les 19 h al passeig del Mar. L’alcalde, Lluís Puig, i la regidora d’Igualtat, Marina Álvarez, obriran l’acte on llavors actuarà el grup musical local Fusions Grup Vocal. Tot seguit, es farà un parlament per part d’Emporderats-Associació LGTBI de Baix Empordà, i a continuació tindrà lloc la lectura del manifest institucional, a càrrec de l’Associació LGTBI+ de l’Alt Empordà i de l’Associació Diversalia Costa Brava de Palafrugell, en representació de les entitats LGTBI+ de les comarques gironines.

Es tancarà aquest acte institucional amb la intervenció de la Consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge. Finalment, la celebració a Palamós culminarà amb un concert de fi de festa a càrrec de l’agrupació musical Blackiss, a partir de les 20 h, amb el seu repertori de versions de rock, pop i rumba. El consistori ha instal·lat, a més, la bandera del col·lectiu en un dels màstils del passeig del Mar, on hi onejarà de manera permanent.

Al llarg de la jornada els diversos consistoris i entitats també han anat fent publicacions a les xarxes socials per unir-se a la lluita de la comunitat LGTBI+. A Begur, per exemple, s’ha fet també una lectura del manifest institucional per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull.

En diversos consistoris, a part de commemorar la jornada, també han recordat que cal reivindicar diversos drets com el de no patir assetjament en centres educatius o espais de lleure que afecta nens i joves, el dret de les persones grans a “no haver de tornar a l’armari quan han de viure en una residència” o que la infància pugui expressar la seva identitat de gènere.

Cal recordar que al llarg del mes de juny ja s’han anat celebrant diverses activitats i actes de commemoració d’aquest mes dedicat a l’Orgull LGTBI+. El dissabte 3 de juny es va fer la segona trobada de famílies LGTBI+ al Baix Empordà a Platja d’Aro. A Palafrugell es va fer a Can Genís l’obra de teatre, ‘The Pain is a Black Bog in your Mind’. El 20 de juny es va celebrar al mateix emplaçament el taller de l’antropòleg Lukas Avedaño, dedicat als joves i al gènere.

A Sant Feliu de Guíxols es va celebrar el passat 17 de juny una marxa per la visibilització d’aquest col·lectiu on van participar unes 200 persones. Aquestes només són algunes de les activitats que s’han anat celebrant al llarg del mes de juny al Baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Vallverdú, fill adoptiu dels ganxons

El proper divendres Sant Feliu de Guíxols retrà homenatge i distingirà com a fill adoptiu Josep Vallverdú i Aixalà. Aquest...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -