2.4 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

El Baix Empordà comparteix el wifi durant el confinament per coronavirus

La campanya #CompartimWifi anima a obrir les xarxes wifi algunes hores al dia i que els municipis ajudin a fer arribar material digital perquè tothom pugui continuar el curs escolar

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a obrir les xarxes wifi algunes hores al dia i que els municipis ajudin a fer arribar material digital a l’alumnat que no en tingui, sobretot arran de l’inici del tercer trimestre que s’haurà de realitzar en confinament. Aquesta proposta s’emmarca dins de la campanya #CompartimWifi. Alguns dels municipis del Baix Empordà han decidit col·laborar i facilitar l’accés a la xarxa i els ajuntaments han animat a la ciutadania a obrir el wifi i cedir dispositius electrònics a alumnes sense recursos.

Així, l’Ajuntament de la Bisbal ha estat un dels que s’ha unit a la campanya. L’objectiu és que tot l’alumnat es pugui descarregar les tasques escolars, comprovar els correus electrònics i, alhora, que es puguin connectar amb l’exterior. Es demana col·laboració i que els habitants del municipi que tinguin escolars a prop sense accés internet, l’obrin de 10 a 14 h i deixin un avís a la comunitat per tal que se’n tingui constància.

D’altra banda, també s’ha engegat una recollida municipal de dispositius electrònics: tauletes tàctils, telèfons intel·ligents i ordinadors portàtils en desús. El material recol·lectat es farà arribar a aquelles famílies que no en tinguin i s’habilitaran per a usos educatius. Tindrà lloc els dies avui dia 16 i demà 17, i del 20 al 24 d’abril i el punt de recollida serà a les Escoles Velles (carrer 1 d’octubre de 2017, 16-24). A més a més, també es fa una crida a informàtics del municipi que puguin ajudar a posar els aparells a punt. Aquests poden contactar amb l’Àrea d’Ensenyament ([email protected] / 617 583 495).

Palafrugell també s’ha adherit a la campanya, des de l’Ajuntament s’anima a tothom que durant unes hores al dia obri l’accés a la seva connexió a Internet perquè tothom pugui continuar el curs. Malgrat que a Palafrugell existeixen punts amb una xarxa pública de wifi, aquesta no dóna la velocitat necessària per fer segons quins tràmits, aquest tipus de xarxes tenen limitada la velocitat d’Internet per no fer la competència a les operadores.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -