Els restaurants La Calèndula (Regencós), Sol Blanc i Es Portal Hotel Gastronòmic (Pals), han presentat aquest dijous les IV Jornades Gastronòmiques del Foie a Pals. Forma part del calendari gastronòmic de la zona, que va començar fa poques setmanes amb les Jornades del Calamar de Potera, i continuaran amb l’angula del Ter i el Rec del Molí de Pals, al gener i al febrer, i les de la tòfona al març.

Una de les novetats de la campanya d’enguany és el lema #FoieLovers amb què es divulgaran les jornades a les xarxes socials.

Jordi Ribas, xef del restaurant Sol Mar, assegura que el fetge d’ànec és un dels ingredients que més els demanen.

Explica quin paper juga el foie a les comarques de Girona.

Les jornades s’allargaran fins al 20 de desembre i també hi participen els vins de Mas Geli (Pals), Mas Oller (Torrent) i cava Titiana, del Maresme.

Alguns dels plats que es podran degustar: Coca amb poma, encenalls de fetge gras, Terrina de fetge gras al perfum de pansa blanca, Sandwitx d’ànec, fetge gras i anguila, Tronc de fetge gras rostit a la sal, flamejat a l’Armagnac, Arròs sec amb salsitxes, bolets i fetge gras a la planxa, Saltat de bolets variats amb botifarra de perol, espàrrecs verds i foie planxat; Calamars de potera a la brasa amb crema de foie i trompetes; Mi-cuit amb sidra Mooma, festucs i poma rostida; Llom de bacallà al forn amb foie a la brasa i crema de patata dolça; Arròs Akita komachi amb sofregit fosc, ànec confitat i foie a la planxa.