9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

El Baix Empordà també participa a la Setmana Bio per l’alimentació ecològica

Hi haurà també algunes activitats virtuals, i en general totes les propostes, tant presencials com en línia, van adreçades a qualsevol tipus de públic que estigui interessat a conèixer la producció i l’alimentació ecològica.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fins al proper 24 d’octubre, la Generalitat de Catalunya organitza la “Setmana Bio per l’alimentació ecològica”, un esdeveniment en el que se celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Hi haurà també algunes activitats virtuals, i en general totes les propostes tant presencials com en línia van adreçades a qualsevol tipus de públic que estigui interessat a conèixer la producció i l’alimentació ecològica. A l’adreça https://setmanabio.cat/ hi podeu trobar més informació.

Un dels fets característics és la diversitat, ja que les activitats poden ser organitzades per operadors ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc. que vulguin donar a conèixer la seva activitat.

D’entre la varietat de propostes, hi ha les visites en què els productors obren les seves finques i instal·lacions/obradors, per mostrar al públic com produeixen o elaboren els seus productes ecològics. També hi haurà activitats organitzades pels comerços i punts de venda de productes ecològics, en el marc del seu establiment, com ara presentacions, promocions, tastos i altres. També activitats gastronòmiques, com tallers de cuina o show cooking; una altra opció seran les propostes virtuals per divulgar el sistema de producció ecològic i la qualitat d’aquests aliments, així com d’altres aspectes relacionats; i també s’han programat activitats en el marc de les escoles per fer pedagogia sobre la producció agroalimentària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu.

El Baix Empordà se suma a aquesta Setmana Bio amb un seguit d’activitats i propostes. Us en repassem algunes per poblacions:

A Cruïlles, i pel què fa a visites a operadors ecològics, us destaquem dues activitats que es faran al Mas Casas de Cruïlles. La primera serà dissabte dia 23, i porta per títol “Visita a una granja familiar regenerativa”. Consistirà en una manera d’explicar la importància de la pagesia i la ramaderia, l’aprofitament dels recursos naturals i el consum de productes de proximitat en una casa de pagès. Al mateix Mas Casas de Cruïlles, el 24 d’octubre es durà a terme “Permacultura aplicada en horta ecològica”. Es tracta d’un taller sobre com mantenir un hort sense tenir gaire coneixement, i sobre com conrear hortalisses i plantes sense utilitzar cap tipus de producte químic. Per a més informació i inscripcions a aquestes dues activitats, podeu consultar https://mascasascruilles.cat

En quant a activitats organitzades pels comerços i punts de venda de productes ecològics, destaquem que la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà se suma a la iniciativa organitzant, de dissabte a diumenge vinents, un ampli ventall d’activitats amb l’objectiu de promocionar productors, comerços i serveis de la Bisbal que disposen o utilitzen productes alimentaris de proximitat. També està prevista una xerrada informativa als alumnes de 1r d’Eso de la Bisbal per educar sobre les compres de proximitat, i per conèixer productors i comerços locals on es poden adquirir productes de proximitat i ecològics. La Federació del Comerç de la Bisbal, durant tota la setmana, anirà informant dels comerços i serveis on es poden consumir o comprar productes sostenibles i de proximitat. Podeu consultar la pàgina https://www.botiguesdelabisbal.com/ca/els-petits-plaers.html

Altres propostes interessants a la comarca són les activitats organitzades en el marc de les biblioteques. La Biblioteca Salvador Raurich de Begur proposa durant tota la setmana en horari de tarda, un racó Bio d’alimentació ecològica. Més informació a https://www.bibgirona.cat/biblioteca/begur.

La biblioteca de Mont-ras, per la seva banda, organitza també durant tota la setmana i per les tardes una activitat destinada a conèixer quines son les verdures i fruites per menjar a la tardor. També volen explicar què signifiquen els diferents segells que trobem en els aliments ecològics. Els detalls a https://www.bibgirona.cat/biblioteca/mont-ras

A Sant Feliu de Guíxols, la Cooperativa La Manduca anuncia que aprofitarà la Setmana Bio, per presentar un seguit d’activitats relacionades amb el consum ecològic, l’aprofitament de recursos i la sostenibilitat. Serà avui mateix dia 19 a les 19 hores a la Biblioteca Municipal de Sant Feliu.

I també destaquem que la cadena de biosupermercats Nana, que té botigues a Palamós i a Platja d’Aro, ofereix durant tota la setmana la possibilitat d’obtenir un descompte fix activant-se la seva targeta client. Més detalls a https://www.bio-nana.com/

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -