8.6 C
Pals
Dijous, 4 març 2021

El Baix Empordà tanca el 2020 amb 8.642 aturats

La pandèmia ha destruït molts llocs de feina del Baix Empordà. De fet, al desembre 2020 es van registrar gairebé 1.950 aturats més que al gener del mateix any

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
La pandèmia ha destruït molts llocs de feina arreu de Catalunya durant el 2020. El Baix Empordà, concretament, ha tancat el 2020 amb 8.642 persones a l’atur. Aquesta és una xifra important si es compara amb el mes de gener de 2020, quan n’hi havia unes 6.700. Només aquest passat mes de desembre, 146 persones més es van quedar sense feina i es va arribar a una taxa d’atur del 12,75%. 

L’atur al Baix Empordà al llarg del 2020

Fent una valoració de les dades de l’atur de tot el 2020 a la comarca, l’efecte de la pandèmia és molt notable. Al mes de gener hi havia unes 6.700 persones a l’atur, una xifra que va arribar a disminuir al mes de febrer. Però a partir del març, amb l’esclat de la pandèmia, l’atur va començar a augmentar. Realment, però, l’impacte més gran va arribar al mes d’abril: només en aquell mes es van quedar sense feina 1.073 persones, superant així el total de 7.800 aturats a la comarca.

Després, també es va notar l’efecte dels mesos d’estiu i els llocs de treball que va crear el sector turístic. Al juny i juliol l’atur va disminuir fins a tornar als nivells del mes de gener. Tot i això, però, a partir del mes d’agost va tornar a augmentar cada mes, sobretot al setembre (731 nous aturats) i l’octubre (723 nous aturats).

Aquesta taula detalla els nous aturats registrats cada mes del 2020 al Baix Empordà i la variació del total de desocupats

Pel que fa al conjunt de les comarques gironines, la pandèmia ha destruït 20.600 llocs de treball durant el 2020 i l’any es tanca amb una taxa d’atur del 13,3%. Segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’impacte de la covid-19 i les restriccions per frenar els contagis s’han traduït en 14.400 desocupats més que el 2019.

Segons recull l’estadística, a la demarcació, el nombre de persones sense feina ja se situa per damunt dels 51.000. Per sectors, aquell que ha notat més l’impacte del coronavirus és el dels serveis (on s’inclouen comerç i hostaleria). Perquè de tots els llocs de treball destruïts al llarg del 2020, el terciari gironí en concentra vuit de cada deu.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Mostra de Teatre juvenil de Palamós es farà de manera virtual a La Gorga

La Mostra de Teatre infantil i juvenil de Palamós no es podrà celebrar en la seva versió habitual a...

Altres notícies