1.4 C
Pals
Divendres, 27 gener 2023
- Publicitat -

El Baix Empordà té el primer observatori comarcal especialitzat en turisme

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà és la primera comarca que té un observatori comarcal especialitzat en turisme de les comarques gironines: l’Observatori de Turisme del Baix Empordà, que s’ha presentat com una eina per dotar de dades i genera coneixement relacionat amb l’activitat turística del Baix Empordà.

Tal i com ha explicat Xavier Dilmé, conseller de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha explicat que s’estan recollint dades.

L’Observatori del Turisme del Baix Empordà ha estat creat a partir de l’anàlisi de diverses perspectives d’estudi com l’economia, l’oferta turística, la demanda turística, la sostenibilitat, l’anàlisi digital i l’estacionalitat. A través d’aquest procés han sorgit 62 indicadors entre els quals destaquen: L’ocupació laboral directe de l’activitat turística a la comarca, la taxa turística, el perfil del visitant, el consum d’aigua i els Indicadors Europeus de Turisme Sostenible (ETIS).

La visualització d’aquests indicadors es pot consultar mitjançant la plataforma web observatoriemporda.com on es mostren dades i gràfics de l’activitat turística al Baix Empordà. En aquest sentit, la plataforma es nodreix de les dades obtingudes directament dels visitants, mitjançant la col·laboració de les oficines de turisme, els ajuntaments i el sector privat. D’altra banda, per tal de sumar esforços i oferir una informació més completa, també s’hi incorporen les dades facilitades per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava, la Direcció General de Turisme de Catalunya, entre d’altres. Així doncs, sector públic i sector privat facilitaran dades per tenir-ne una visió completa, i el Consell Comarcal del Baix Empordà farà un informe anua per posar en valor i interpretar les dades obtingudes, “per donar un cop de mà al sector turístic en la seva presa de decisions”, segons ha explicat Dilmé.

A més, l’Observatori també compta amb dades obtingudes a través de plataformes digitals com Booking i Wikiloc. Per això s’ha presentat davant d’una quarantena d’empresaris, ajuntaments i tècnics del sector turístic de la comarca, ja que compten amb la seva col·laboració per créixer i millorar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×04 – Perdudes congelades

En aquest programa parlem de les exageracions, passem per la fred i el vent que està fent aquests dies....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -