1.4 C
Pals
Divendres, 27 gener 2023
- Publicitat -

El begurenc Adrià Pujol publica un assaig sobre la gola

Pujol també és col·laborador a Ràdio Capital, i el seu assaig és un dels llibres que l'editorial Fragmenta ha publicat a la col·lecció "Pecats Capitals".

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El begurenc Adrià Pujol (1974) és un dels talents escollits per escriure un dels llibres d’una col·lecció que ha publicat l’editorial Fragmenta, i que ha titulat “Pecats capitals”. Pujol, antropòleg, ha escrit La Gola en forma d’assaig, en el que ha reflexionat sobre aquest pecat capital amb un recorregut molt singular per la tradició literària, cinematogràfica, artística i iconogràfica d’Occident.

La resta de llibres són assajos sobre altres pecats: La mandra, d’Oriol QuintanaL’enveja, de Marina PorrasL’avarícia, d’Oriol Ponsatí-Murlà, arriba ara La gola, d’Adrià Pujol Cruells. Els pròxims volums seran La luxúria, d’Anna PunsodaLa supèrbia, de Jordi Graupera, i La ira, de Raül Garrigasait. L’objectiu, tal i com va explicar el seu editor Ignasi Moreta, és “repensar set passions de l’ànima a través de l’assaig, un gènere molt lliure on tan important és el que es diu com la manera de dir-ho.”

A l’assaig, l’antropòleg begurenc, que també és col·laborador de Ràdio Capital, creu que «llevat dels dies assenyalats en què el tiberi i el descontrol són de recepta, i tret dels que tenen butlla per càrrec o per ofici, la golafreria desbridada se sol veure de mal gust». Així doncs, explica que «la gola ha mutat en malaltia: ha passat de vici voluntari a infortuni hereditari, de pecat de rics a pecat de tots, de depravació individual a tendència social. Hem socialitzat les virtuts, però també les tares», continua l’autor.

Segons l’editor, Pujol “ha optat per un text intel·lectualment molt estimulant, escrit amb una prosa d’una gran riquesa idiomàtica.”

Adrià Pujol Cruells

És antropòleg, escriptor i traductor. Compagina la docència a l’Escola Bloom i a l’Aula d’Escriptura de Girona amb la museografia i la recerca. És un dels impulsors de l’Observatori de la Vida Quotidiana. Com a escriptor ha conreat els gèneres de la novel·la, la biografia, el dietarisme i l’assaig. Gèneres enllà, la seva obra configura una exploració constant sobre la condició humana.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×04 – Perdudes congelades

En aquest programa parlem de les exageracions, passem per la fred i el vent que està fent aquests dies....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -