11.3 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Calonge homenatja el bisbe guatemaltenc Josep Parra com a nou fill adoptiu

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Calonge ha entregat el distintiu de fill adoptiu de Calonge-Sant Antoni al bisbe guatemaltenc Josep Parra. Ha sigut en un acte a l’església de Sant Martí de Calonge, on s’ha retrobat amb veïns del poble.

El ple municipal va aprovar per unanimitat atorgar-li aquesta distinció a proposta del Centre d’Estudis Calongins Colònico.

Qui és Josep Parra?

Josep Parra Novo ha estat designat recentment bisbe de Tubia i bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Santiago de Guatemala. Va néixer a Otívar, poble agermanat amb Calonge, però al cap de pocs dies de néixer la seva família es va traslladar a la localitat empordanesa. Va estudiar al Col·legi de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna de Calonge, al seminari de Girona i, després de cursar el noviciat amb els dominics de Cardedeu, el van destinar a una escola de València.

El 1976 fou destinat a Guatemala com a missioner. La seva tasca al país va anar vinculada des d’un principi amb les comunitats més necessitades, especialment els indígenes q’echi que vivien en la pobresa més extrema. Les seves experiències com a missioner les explica en el llibre Veinticinco años, veinticinco vivencias, publicat a Guatemala el 2005. Malgrat la distància, Parra sempre ha mantingut el contacte amb Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Paula Badosa, amb la màxima aspiració davant de Marta Kostyuk

La begurenca arriba a aquest partit, que es disputarà la propera matinada, amb una gran confiança en el seu joc. Les seves darreres aparicions han estat estel·lars, i ara es trobarà l'oposició d'aquesta jove ucraïnesa que com ella apunta molt alt.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -