29.1 C
Pals
Dimarts, 16 agost 2022
- Publicitat -

El cementiri de Palafrugell s’amplia amb 9 nínxols més destinats a enterraments musulmans

La inversió realitzada en la construcció d’aquesta segona fase ha estat de 12.145,51 €

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Palafrugell, ha finalitzat l’execució de la  segona fase prevista al conveni entre el consistori i la comunitat musulmana de Palafrugell, que recollia la construcció de 9 nínxols més en la parcel·la reservada dins del Cementiri Municipal per a la pràctica d’enterraments musulmans.

D’aquesta manera, ja són 18 la totalitat de nínxols destinats a enterraments musulmans que es troben situats en una part del Cementiri Municipal gràcies a aquesta recent ampliació.

El 20 d’abril de 2020, en plena pandèmia del Coronavirus, es va signar un conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Palafrugell i la comunitat musulmana de Palafrugell, per l’ús d’una parcel·la dins del cementiri municipal per a la pràctica d’enterraments segons el ritus funerari islàmic, en base a l’article 2.5 de l’acord de cooperació de l’estat amb la comissió islàmica d’Espanya que reconeix aquest dret.

En aquell moment, la costum més estesa entre aquesta comunitat, la repatriació dels difunts i l’enterrament en el seu país d’origen, no era possible atès que els desplaçaments internacionals estaven prohibit. Per aquest motiu, una vegada signat el conveni es va procedir a la construcció d’una primera fase de 9 nínxols que complien els preceptes dels ritus funeraris de la confessió islàmica.

La inversió realitzada en la construcció d’aquesta segona fase ha estat de 12.145,51 € i l’execució ja està finalitzada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Punt Jove de Palamós surt al carrer aquest estiu per fomentar les seves activitats

L’Espai Jove Mòbil es va estrenar divendres passat i es tornarà a programar demà dimecres dia 17, i també el 26 d’agost
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -