24.1 C
Pals
Divendres, 27 novembre 2020

El comerç de Palafrugell té bona salut

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Anna Ribera “fa tres setmanes que els ingressos van baixant”

En l’entrevista del Supermatí d’avui, Anna Ribera, directora assistencial del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, ens ha...

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per...
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El comerç de Palafrugell gaudeix de bona salut, però calen mesures per enfortir-lo i modernitzar-lo. Així ho constata l’anàlisi realitzat en el marc del projecte que impulsen l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) i l’Associació de Comerciants de Palafrugell (ACOPA). L’Ajuntament, a través de l’IPEP, i l’ACOPA estan duent a terme un pla per a l’enfortiment del comerç urbà de Palafrugell. El projecte consta de dues fases: una primera d’anàlisi i diagnòstic i una segona en què es programaran i s’executaran accions concretes que resultin de l’observació prèvia. La primera etapa ha constat d’un treball de camp, desenvolupat entre els mesos de juny i agost. Constava de més de mig centenar d’enquestes a consumidors, tant palafrugellencs, com d’altres municipis empordanesos i segons residents, així com entrevistes a comerciants i sessions en grups de discussió. De l’anàlisi del material recollit se’n desprèn que el comerç de Palafrugell té una bona salut, pel nombre de persones que hi compren, i especialment el seu mercat. Els consumidors també valoren bé la imatge comercials de botigues i carrers.

El pla planteja que calen accions en tres àmbits. En primer lloc, impulsar el moviment associatiu, sobre la base d’un model de col·laboració públic – privat entre el comerç i l’Ajuntament. Segon, que s’implementin mesures de reactivació, enfortiment i modernització de l’activitat comercials, per donar més dinamisme als comerços i als carrers de la vila. I tercer, mesures perquè l’espai comercial urbà sigui més atractiu i agradable, perquè la gent s’hi passegi i, evidentment, compri o consumeixi més a gust. Acabada la fase de diagnòstic, ara l’IPEP i ACOPA treballen per definir de forma concreta les accions necessàries per desenvolupar aquest tres eixos d’intervenció.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Judici 17A, la doble victimització

Tradicionalment a l’estat espanyol la víctima ha estat la gran oblidada del procés penal, fins al punt que al...

El problema de l’habitatge al Baix Empordà: ús turístic, joves i COVID-19

Els propietaris prefereixen llogar estacionalment perquè els hi surt més a compte.

Divendres i dissabte de pluja, vent i alteració marítima. Diumenge torna el sol

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja durant divendres i dissabte. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent dissabte bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora el temps i torna el sol.

Tothom Ho Comenta 1×08 – 26 novembre 2020

Aquesta setmana hem parlat amb en Miquel Unzué de Mood Z i hem tractat la polèmica lingüística sobre Ada Colau.

El robots submarins són clau per a la descoberta i protecció d’espècies d’organismes de grans profunditats

Un estudi indica que l'ús dels aparells aquàtics combinat amb estacions marines faciliten les investigacions

Altres notícies