10.2 C
Pals
Dijous, 24 Octubre 2019
  • Notícies

El Consell Comarcal impulsa el programa “UBICAT” per persones amb dificultats d’inserció laboral

El programa té l'objectiu de facilitar la cerca de feina per part de col·lectius vulnerables i també ajudar-los a guanyar confiança i habilitats

El més llegit

El greu error de Telecinco quan ha viatjat a l’Empordà que s’ha fet viral

Sense que els habitants de Platja d'Aro ho sàpiguen, els han fet un doble canvi al nom del poble

Mor el conegut pastor Jordi Muxach

Ha mort Jordi Muxach, el conegut pastor de l'Estartit, famós pel seu crit "Jau Coloma, Jau!", escoltat en infinitat de concursos de gossos d'atura. La defunció es va produir ahir a la tarda mentre era amb el seu ramat, per una aturada cardíaca, segons ha informat la Cadena Ser.

VIDEOS: Nit de fortes tempestes al Baix Empordà i resgistres que superen els 100 l/m2

Durant la matinada la pluja ha estat intensa i a bona part de la comarca es superen els 100 l/m2. Protecció Civil ha recomenat suspendre el transport escolar i la C-31 està tallada a l'alçada d'Ullà.

🔴VÍDEOS: Els efectes de les tempestes i inundacions al Baix Empordà

Hi ha carrers i carreteres tallades, i molts punts inundats

Palafrugell posa en marxa el programa de prescripció social

Es tracta d’una recepta diferent per millorar el benestar i la qualitat de vida dels pacients amb recomanacions com activitats socials per mantenir les relacions amb altres persones

El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb d’altres institucions públiques, ha endegat el programa UBICAT, que pretén ajudar a la cerca de feina a col·lectius amb dificultats d’inserció laboral. L’eina, que requerirà una inscripció prèvia a l’Oficina de Treball de la Generalitat, funcionarà a través de la figura d’un tutor que s’encarregarà d’establir un pla d’actuació individual encaminat a desenvolupar competències bàsiques i laborals.

A més, el programa té una pota dedicada a l’impuls de la confiança dels usuaris, perquè d’aquesta manera aprenguin a cercar feina activament i adquireixin habilitats que els apropin al mercat laboral.

El programa, que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat i el Ministeri de Treball, està adreçat a col·lectius que afronten dificultats per accedir al món laboral, com dones víctimes de la violència masclista, persones nouvingudes i també gent en risc d’exclusió social.

En aquest sentit, l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal, impulsora del programa, establirà 4 punts d’atenció a la comarca: Platja d’Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal per tal d’assessorar els participants.

Aquesta és la primera vegada que el Consell Comarcal del Baix Empordà s’acull a aquest programa laboral, que es preveu que s’apliqui al llarg d’aquest any i que d’altres consells de Catalunya ja han aplicat, com el del Gironès o el Pla de l’Estany.

Últimes notícies

Torna el Sol amb ambient de tardor

El Sol recupera protagonisme en una jornada meteorològicament tranquil·la amb ambient fred al matí i temperatures màximes de fins a 22ºC

Comença el Tastaolletes de la Bisbal

La novena edició s'allargarà fins al 17 de novembre

Trobada a Platja d’Aro entre l’alcalde i el subdelegat Albert Bramon pels aigüats

Albert Bramon ha ofert els mitjans de l'Administració "necessaris" amb l'objectiu de "restablir la normalitat el més aviat possible"

Arriba un creuer amb 600 passatgers a Palamós

El port de Palamós ha rebut el creuer Seabourn Ovation, amb gairebé 600 passatgers a bord

Els nens de p4 de Guillem de Montgrí visiten l’ajuntament

Els alumnes de P4 de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí van visitar el dimarts les instal·lacions de l'ajuntament

Més notícies