Jardins de l'Asil Surís. // LAIA BODRO

La primera fase de les obres del futur Parc Central de Sant Feliu de Guíxols, que actua als jardins de l’Asil Surís i a l’aparcament de la plaça Alabric, continua avançant a bon ritme. Un dels elements més característics d’aquest emblemàtic espai ganxó és la seva portalada i els seus dos pilars modernistes de maó. En els darrers dies, un d’aquests ha desaparegut. Segons ha pogut conèixer Ràdio Capital, va caure accidentalment fruit de les obres. Durant un temps, va romandre recolzada a l’esplanada d’aquestes obres, però ara els operaris han retirat els fragments que s’havien malmès. Aquests han estat desats per tal que, cap al final d’aquesta primera fase -prevista per aquest març-, es procedeixi a la restauració i reconstrucció d’aquest.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, ha assegurat a l’emissora que s’han fet comprovacions i que “és fàcilment recomposable”. Així ho explicava:

Es dona la circumstància, a més, que la portalada forma part dels elements protegits dins del catàleg de béns patrimonials. En concret, rep la distinció de Bé d’Interès Local. En aquest sentit, però, Saballs afirma que la seva restauració “no comportarà problemes”.

L’objectiu d’aquestes obres, doncs, és crear un parc públic i que esdevingui un espai de lleure per als ciutadans de Sant Feliu.