El sector de la Pietat de Palamós.

El consistori de Palamós segueix pendent de discutir amb la Generalitat l’informe que va fer la Comissió d’Urbanisme de Girona, un dels seus òrgans, sobre el projecte de sòl industrial La Pietat. En aquest es ressaltava la clàusula que el sector ha de respondre “a una necessitat manifesta” i, que en cap cas, pot afectar els connectors biològics. Ho ha avançat Ràdio Palamós.

El govern municipal, format per ERC i CiU, assegura que “és necessari implementar sòl urbà industrial perquè hi ha una demanda real”. Cal recordar que aquesta transformació del paratge de la Pietat es va incloure en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal però, que va ser una sentència judicial la que va anul·lar la previsió.

És per això que van modificar les hectàrees, que van passar d’una superfície de 45 a 24’5. Tot i això, la Comissió d’Urbanisme de Girona va ordenar un procés d’avaluació ambiental estratègica ordinària que reflexiona sobre la necessitat de cercar altres sectors possibles i que es tinguin en compte sòls industrials disponibles a municipis veïns.

Doncs, davant dels resultats d’aquest últim informe l’Ajuntament assegura que ja ha demanat reunir-se amb el departament d’Urbanisme, de Territori i Sostenibilitat per conèixer quins són els límits que estableixen. Així ho ha explicat a Ràdio Palamós Lluís Puig, l’alcalde del municipi.

 

Per tant, en els mesos vinents no es durà a terme cap tramitació i el més probable és que no hi hagi novetats abans que acabi aquest mandat.