20.2 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

El Consell Comarcal presenta el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà

En la presentació s’han fixat els objectius i accions concretes per superar els efectes del Covid

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest matí s’ha presentat el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà als alcaldes, tècnics i regidors de Promoció Econòmica de la comarca. La presentació ha comptat amb la participació, entre altres, del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, i del vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé. Finalment, també s’ha presentat aquest Pla als mitjans de comunicació.

Amb la publicació d’aquest instrument de planificació culmina un treball transversal que s’ha realitzat durant l’últim any, liderat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, i amb la participació activa dels integrants d’un Grup Motor constituït pel gerent i representants de diverses àrees del Consell. També hi han intervingut agents, associacions empresarials i entitats de la comarca dels àmbits institucional, empresarial i social, que també van participar a través de sessions telemàtiques en diverses taules de treball. La consultora Xarxa Consultors ha estat l’encarregada de la redacció del Pla. 

Aquest Pla de Reactivació Socioeconòmica defineix objectius, estratègies i accions concretes previstes per la reactivació econòmica i social de la comarca, un cop analitzats la viabilitat tècnica, jurídica i econòmica de les conclusions sorgides durant el processos  participatius. Amb aquest full de ruta es podran avaluar els resultats obtinguts durant l’execució de les accions que proposa el pla de reactivació pels propers mesos. 

En concret, el Pla estableix 5 grans eixos transformadors i 5 més de transversals. Entre els primers destaca la potenciació de la industria agroalimentària vinculada a la terra i al mar, la promoció d’oferta turística i serveis fora de la temporada d’estiu, o millorar els polígons d’activitats econòmica. Pel que fa als transversals, destaquen millorar el transport públic i la mobilitat sostenible, incidir en l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitats del mercat laboral i fomentar la contractació de qualitat, tant pública com privada. 

El vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha destacat que aquest pla és fruit de tots els agents socioeconòmics del territori, i que per tant tothom se l’ha de sentir seu. També ha volgut remarcar que les propostes i objectius fixats no són abstractes, sinó concrets i tangibles.   

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, deixa en l’aire si es presentarà o no a les properes eleccions municipals

Des de l'executiu local d'ERC de Palamós s'està treballant en la possibilitat de buscar-li un relleu de cares als propers comicis municipals. No obstant, Puig explica que està disposat a continuar si és necessari.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -