21.8 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

El Consell Comarcal presenta el seu Pla d’Accessibilitat Turística, a Torroella

L'impulsa amb l'objectiu de fer valdre la comarca com a destinació turística accessible

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest matí el Museu de la Mediterrània ha acollit l’acte de presentació del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà als establiments de Torroella de Montgrí. La presentació s’ha dut a terme per tal de fomentar l’adhesió dels establiments en la iniciativa i incrementar l’accessibilitat turística del territori.

El 2020 Torroella de Montgrí i l’Estartit van aconseguir diferents distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà. En concret, es van concedir a l’Oficina de Turisme, la platja Gran, el Museu de la Mediterrània, l’Hotel Can Miquel i l’Hotel les Illes.

Des de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal s’impulsa aquest Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà amb l’objectiu de fer valdre la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran l’espai accessible amb molta més seguretat i confort.

Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ i omplir una enquesta. D’aquesta manera l’establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d’accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d’aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s’està duent a terme amb el pla: la publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà”, participació en l’acte de reconeixement públic, difusió en línia, entre d’altres.

L’acte de presentació d’aquest matí ha comptat amb la participació del conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, que ha posat en relleu que l’accessibilitat és un valor prioritari que cal continuar treballant conjuntament entre les institucions públiques i el sector privat per tal d’oferir un turisme de qualitat.

També hi ha participat Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, que ha destacat que durant molts anys s’ha donat per normal un tipus de senyalística i vocabulari que ha anat canviant i que cal adaptar-se a aquests canvis. Colomí ha afirmat que fer arribar l’accessibilitat arreu és una obligació de les administracions públiques.

En la trobada també s’ha sentit la ponència d’Enrique Rovira-Beleta, arquitecte, director de Rovira Beleta Accessibilidad SLP i professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona. Rovira-Beleta ha ressaltat que “el turisme inclusiu és un gran negoci que no s’està aprofitant. El 86% de les persones que necessiten accessibilitat no viatgen i ho fan per manca de serveis”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’infortuni d’una ensopegada priva Mechaal de les medalles

L'atleta palamosí, que arribava a la final dels 1500 metres amb tota l'ambició de quedar entre els tres primers, va protagonitzar una remuntada en cursa que malauradament no va obtenir premi
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -