29.7 C
Pals
Dimarts, 15 juny 2021
- Publicitat -

El Departament d’Agricultura destina 2.379.366,75€ a l’Empordà en ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pel DANA i el Glòria

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els ajuts tenen l’objectiu de recuperar el potencial productiu de les parcel·les afectades i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions. Aquestes subvencions s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats pels esmentats temporals.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va publicar el 4 de juny de 2020 l’ordre que aprovava les bases reguladores dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, modificada per l’Ordre ARP/167/2020, de 5 d’octubre. El 19 d’octubre, es va publicar la Resolució que ampliava aquesta dotació pressupostaria fins els 6.387.141,00 euros. El 14 d’octubre, un cop revisades les al·legacions presentades a la proposta i fetes les comprovacions pertinents es va emetre la resolució definitiva d’un total de 5.412.734,97 euros.

Els ajuts consistien en:

  • Un ajut per a les despeses d’actuacions per la restitució del potencial productiu, pels imports màxims per hectàrea afectada pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, en relació amb el grau d’afectació.
  • La compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per inversions, amb l’Institut Català de Finances (ICF), amb la bonificació del 100% dels interessos. En aquest cas, a més de la sol·licitud del DARP, cal presentar la sol·licitud de préstec davant l’ICF.

La convocatòria de presentació de candidatures als ajuts ha finalitzat, i quan s’hagi revisat tota la documentació justificativa de la realització de les actuacions, se certificaran i pagaran els ajuts durant el proper mes de desembre.

A l’Alt Empordà s’ha destinat 1.282.738,34€ per repartir entre un total de 67 beneficiaris. Mentre que al Baix Empordà s’ha destinat1.096.628,41€ per repartir entre un total de 84 beneficiaris.

Un Per a més informació, gràfic, i mapes de distribució cal dirigir-se a: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201110_not_resolucions_ajuts_aiguats_gloria_2020

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Les platges de Calella i Tamariu, obertes per Sant Joan

Les platges de Calella i Tamariu estaran obertes durant la revetlla. Des de l'Ajuntament expliquen que mai hi ha hagut conflictes ni problemes durant la nit, sinó que sempre hi ha hagut "grups no gaire nombrosos".
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -