12.6 C
Pals
Dilluns, 8 març 2021

El Departament d’Agricultura destina 2.379.366,75€ a l’Empordà en ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pel DANA i el Glòria

El més llegit

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia

El cinema de Palafrugell projecta la gran triomfadora dels Goya aquest cap de setmana

Precisament aquest cap de setmana, el cinema Club Garbí de Palafrugell ha programat "Las niñas"
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els ajuts tenen l’objectiu de recuperar el potencial productiu de les parcel·les afectades i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions. Aquestes subvencions s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats pels esmentats temporals.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va publicar el 4 de juny de 2020 l’ordre que aprovava les bases reguladores dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, modificada per l’Ordre ARP/167/2020, de 5 d’octubre. El 19 d’octubre, es va publicar la Resolució que ampliava aquesta dotació pressupostaria fins els 6.387.141,00 euros. El 14 d’octubre, un cop revisades les al·legacions presentades a la proposta i fetes les comprovacions pertinents es va emetre la resolució definitiva d’un total de 5.412.734,97 euros.

Els ajuts consistien en:

  • Un ajut per a les despeses d’actuacions per la restitució del potencial productiu, pels imports màxims per hectàrea afectada pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, en relació amb el grau d’afectació.
  • La compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per inversions, amb l’Institut Català de Finances (ICF), amb la bonificació del 100% dels interessos. En aquest cas, a més de la sol·licitud del DARP, cal presentar la sol·licitud de préstec davant l’ICF.

La convocatòria de presentació de candidatures als ajuts ha finalitzat, i quan s’hagi revisat tota la documentació justificativa de la realització de les actuacions, se certificaran i pagaran els ajuts durant el proper mes de desembre.

A l’Alt Empordà s’ha destinat 1.282.738,34€ per repartir entre un total de 67 beneficiaris. Mentre que al Baix Empordà s’ha destinat1.096.628,41€ per repartir entre un total de 84 beneficiaris.

Un Per a més informació, gràfic, i mapes de distribució cal dirigir-se a: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201110_not_resolucions_ajuts_aiguats_gloria_2020

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La restauració gironina creu que les noves mesures van “pel bon camí” però demana obrir per sopar

Retreuen que el Govern mantingui el tancament en establiments als centres comercials

Altres notícies