24.1 C
Pals
Dimarts, 1 desembre 2020

El Departament d’Agricultura destina 2.379.366,75€ a l’Empordà en ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pel DANA i el Glòria

El més llegit

Així ha quedat l’Estartit després del temporal d’aquest cap de setmana

Les imatges després del temporal a l'Estartit mostren un espai completament inundat

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els ajuts tenen l’objectiu de recuperar el potencial productiu de les parcel·les afectades i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions. Aquestes subvencions s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats pels esmentats temporals.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va publicar el 4 de juny de 2020 l’ordre que aprovava les bases reguladores dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, modificada per l’Ordre ARP/167/2020, de 5 d’octubre. El 19 d’octubre, es va publicar la Resolució que ampliava aquesta dotació pressupostaria fins els 6.387.141,00 euros. El 14 d’octubre, un cop revisades les al·legacions presentades a la proposta i fetes les comprovacions pertinents es va emetre la resolució definitiva d’un total de 5.412.734,97 euros.

Els ajuts consistien en:

  • Un ajut per a les despeses d’actuacions per la restitució del potencial productiu, pels imports màxims per hectàrea afectada pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, en relació amb el grau d’afectació.
  • La compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per inversions, amb l’Institut Català de Finances (ICF), amb la bonificació del 100% dels interessos. En aquest cas, a més de la sol·licitud del DARP, cal presentar la sol·licitud de préstec davant l’ICF.

La convocatòria de presentació de candidatures als ajuts ha finalitzat, i quan s’hagi revisat tota la documentació justificativa de la realització de les actuacions, se certificaran i pagaran els ajuts durant el proper mes de desembre.

A l’Alt Empordà s’ha destinat 1.282.738,34€ per repartir entre un total de 67 beneficiaris. Mentre que al Baix Empordà s’ha destinat1.096.628,41€ per repartir entre un total de 84 beneficiaris.

Un Per a més informació, gràfic, i mapes de distribució cal dirigir-se a: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201110_not_resolucions_ajuts_aiguats_gloria_2020

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols reprèn el Cicle Gaudí amb “Barcelona, nit d’estiu”

El Cicle Gaudí es torna a posar en marxa a Sant Feliu de Guíxols. Després de les anul·lacions de les dues últimes projeccions, el Casino Guixolenc torna a acollir aquest divendres, 4 de desembre de 2020, la projecciço de "Barcelona, nit d'estiu"

Es reprèn el Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols

Aquest diumenge, 6 de novembre de 2020, a les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, segueix la XVI edició del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu amb l'obra El crèdit, representada per la companyia El casal de Calaf

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Sant Feliu de Guíxols instal.la 24 pilones al carrer dels Metges

S’hi estan instal.lant 24 pilones amb la finalitat que els alumnes del centre educatiu Cor de Maria "puguin passar amb seguretat pel tram d’aquest carrer que va des de Sant Domènech fins al carrer de la Creu"

Forallac organitza un concurs de decoració de Nadal

L’Ajuntament de Forallac vol reforçar l’esperit nadalenc d’aquest any atípic i complicat, animant a participar a tots els veïns i veïnes del municipi a decorar els espais exteriors i visibles (balcons, finestres, façanes, arbres i jardins) i per engalanar el nostre poble

Altres notícies