13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

El govern de Calonge vol destinar 1.800.000€ per pal·liar els efectes de la COVID-19

Es tracta d'un pla de xoc que es vol aprovar demà a ple, amb propostes com ajuts al lloguer i hipoteques de fins a 750€ per famílies vulnerables, un ajut de fins a 2.000€ per empreses i autònoms o la creació de xecs de compra per gastar al municipi.

Temps de lectura: 6 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Demà es farà un ple urgent a Calonge i Sant Antoni per poder aprovar un pla de xoc que ha proposat el govern del municipi per pal·liar els efectes econòmics i socials de la COVID-19. El pla proposa destinar un total de 1.798.000€ que aniran destinats a diverses accions dirigides a persones, families, salut i a l’activitat econòmica, cultural i turística. Són un total de 40 mesures que volen reactivar el municipi, començant per la creació de l’Oficina Covid-19, que serà el punt de referència per la ciutadania i empreses per accedir als diferents ajuts i subvencions definits en el pla de xoc i rebre suport en la tramitació dels ajuts que ofereixen la resta d’administracions públiques.

Jordi Soler, alcalde Calonge i Sant Antoni, ha dit que “el moment és urgent i la nostra ciutadania, famílies, empreses, treballadors i autònoms no poden esperar”.

On aniran aquests recursos?

Es tracta, segons han informat des del govern, de la major concentració de recursos que ha fet mai l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per la reactivació econòmica i social.

Estableix mesures com ajuts per pagar el lloguer o la hipoteca per a persones vulnerables amb un import de fins a 750€ per família, la creació de xecs de compra per a famílies vulnerables per gastar en comerços del municipi, el servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra, la rebaixa general de l’IBI d’un 1% i la taxa de vehicles d’un 30% així com bonificacions en l’IBI de fins al 80% per persones vídues, famílies vulnerables, famílies nombroses i famílies monoparentals.

Entre les mesures també destaca una línia d’ajuts a les empreses i autònoms de fins a 2.000€ per la contractació de treballadors o la rebaixa de taxes com la de terrasses amb un 75% de mitjana enguany i l’any vinent. A banda dels ajuts i la rebaixa d’impostos, el pla de xoc també preveu accions per incentivar la inserció d’aturats de llarga durada, mesures de formació ocupacional i subvencions per ampliar la borsa de vivendes de lloguer assequible, la inversió de 300.000€ en projectes d’obres i jardineria per fomentar l’ocupació o la creació del Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana.

  • Persones i famílies: 951.000€: suport econòmic al pagament de despeses de lloguer i hipoteca, i també despeses de menjar i subministraments. També es farà s’invertiria en suport d’ajuda a domicili als majors de 65 anys.  També hi haurà reduccions i bonificacions d’impostos i s’augmentaran les polítiques actives d’ocupació i formació. En concret:

–       Es crea una línia d’ajuts al lloguer de l’habitatge habitual per a persones vulnerables que permetrà finançar fins al 50% de l’import del lloguer amb un màxim de 250€ mensuals i un topall de 3 mesos per família (750€), amb un pressupost de 75.000€.

–       Creació d’una línia ajuts pel pagament d’hipoteques de l’habitatge habitual per persones vulnerables amb el pagament de fins al 50% de la quota amb un màxim de 250€ mensuals i un màxim de 750€ per família, amb un pressupost de 75.000€.

–       Creació d´una partida extraordinària de 90.000€ per donar suport a les famílies vulnerables que han vist agreujada la situació per la pandèmia.

–       Creació de xecs de compra per a les famílies més desfavorides i vulnerables, per poder utilitzar exclusivament en comerços del municipi. Els xecs tindran un valor de 50 €/xec i cada família podrà rebre un màxim de 200€. Aquesta partida tindrà un import pressupostari de fins a 60.000€.

–       Desenvolupar eines de suport a la conciliació per a les famílies amb ajuts amb un import de fins a 20.000€.

–       Desenvolupar eines de suport a l’estudi assistit mitjançant ajuts amb un import de 10.000€.

–       Creació d’un servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra. Aquest servei estarà en vigor durant el període del Estat d’Alarma o de limitacions de mobilitat, amb un pressupost de 5.000€.

–       Augmentar el servei de suport de la neteja de la llar, rehabilitació, acompanyament a les entitats financeres i petites cures i atenció psicològica per a majors de 65 anys. Aquesta acció tindrà un pressupost de 15.000€.

–       Bonificacions en el IBI per persones vídues a través de subvencions amb un pressupost total de 5.000€.

–       Reducció general de la quota de IBI en un 1% per import de 110.000€.

–       Creació de línies de subvencions de l’IBI, escombraries i SOREA per famílies necessitades, amb un pressupost de 75.000€.

–       Increment dels percentatges de bonificació de l’IBI per famílies nombroses i famílies monoparentals amb un augment de la dotació de la subvenció fins a 40.000€.

–       Reducció d’un 30% de l’Impost de Vehicles fins 15.99 cavalls fiscals amb un pressupost de 140.000€.

–       Creació d’una nova subvenció per bonificar l’IBI per la cessió de pisos en format de lloguer assequible amb un import de 5.000€.

–       Creació d’una nova subvenció per rehabilitació d’habitatges buits per la cessió de pisos de lloguer assequible amb un import de 30.000€.

–       Creació d’un Pla Ocupacional per a persones aturades de llarga durada per facilitar la seva inserció laboral. 75.000 €.

–       Augment del personal del Club de la Feina i del Campus d’Ocupació Juvenil per donar suport a empreses i desocupats amb un pressupost de 15.000€.

–       Reforçar el servei de suport d’àpats a domicili principalment per a la gent gran i per a persones amb mobilitat reduïda

–       Desenvolupar contractes reservats amb empreses d’inserció per fomentar l’ocupació de persones aturades de llarga durada dels sector de la construcció, neteja i dependència, amb un import de 80.000€.

–       Desenvolupar tallers de formació en economia verda i circular per promoure el desenvolupament, transformació i capacitació professional amb un import de 6.000€.

–       Crear el Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana i el suport transversal amb un import de 10.000€.

  • Activitat econòmica, cultural i turística: s’adreça a donar suport a comerços, pimes, autònoms i empreses, i les diferents mesures s’estructuren en accions per garantir i promocionar l’activitat econòmica, el foment de l’ocupació, l’emprenedoria i l’economia social i solidària i la reducció i bonificació d’impostos. Es vol garantir i promocionar l’activitat econòmica, fomentar l´ocupació, emprenedoria i Economia Social i Solidaria i es redueixen i bonifiquen els impostos. En concret:

–       Creació d’un servei de suport a empresaris, comerços i autònoms per tramitar els ajuts i moratòries d’impostos i cotitzacions socials, les moratòries hipotecàries, les reduccions en els mínims contractuals de subministres, i els ajuts/subvencions tant estatals com autonòmics. Suport i assessorament en l’obtenció dels programes de finançament de liquiditat tant del Instituto de Crédito Oficial com de l’Institut Català de Finances. Aquesta acció tindrà un pressupost de 20.000€.

–       Campanya promocional del municipi per aglutinar sobre el mateix concepte la captació de turistes i visitants, amb un pressupost de 40.000€.

–       Creació d’una Plataforma ECommerç per articular i promocionar la venda online de productes i serveis Km0, amb un pressupost de 15.000€.

–       Donar suport al sector de restauració, càmpings, apartaments turístics i hoteler per desenvolupar eines de promoció i captació de turistes i visitants mitjançant eines de suport telemàtic i accions de promoció turística, amb un pressupost de 15.000€.

–       Assignar un import màxim de 300.000€ del capítol d’inversions amb la creació de la partida “Foment Promoció Econòmica, Ocupació i Fase de Reconstrucció Covid 19”. Aquest import es destinarà al desenvolupament de projecte d’obres i jardineria que fomentin la promoció econòmica i ocupacional al municipi.

–       Incentivar la promoció de serveis turístics vinculats amb la salut i la vida sana. Pressupost: 100.000€.

–       Desenvolupar bons per la transformació digital d’empreses i autònoms amb un pressupost de 10.000€.

–       Creació del Cercle d’Empreses Socialment Responsables de Calonge i Sant Antoni.

–       Redissenyar les activitats culturals amb protocols Covid per establir una agenda continuada d’activitats, amb un pressupost de 6.000€.

–       Creació d’una agenda d’activitats culturals, comercials, esportives i turístiques amb caràcter mensual, amb un pressupost de 6.000€

–       Creació d’una línia d’ajuts a comerços, microempreses i autònoms. Aquesta línia serà de 2.000€ per empresa, comerç i/o autònom. Per acollir-s’hi s’haurà d’acreditar una facturació màxima anual de 250.000€, estar domiciliada o tenir un centre de treball a Calonge i Sant Antoni, acreditar la contractació de com a mínim un treballador/a mitjançant qualsevol Programa d´Inserció del Club de la Feina i/o el Campus Ocupació Juvenil, estar al corrent de pagament amb Hisenda i la Seguretat Social i acreditar el manteniment del personal contractat des del període de finalització de l’Estat d´Alarma fins a 31 de Desembre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior. Aquesta partida tindrà un pressupost de 150.000€.

–       Desenvolupar un programa de polítiques actives per reforçar el comerç i la restauració. Aquest programa no tan sols serà de promoció genèrica del teixit comercial i de restauració sinó també d’ajuts a l’associacionisme i l’economia social per desenvolupar programes de millora tecnològica i de promoció, treball en xarxa i promoció online. Aquesta partida tindrà un import pressupostari de 15.000€.

–       Augmentar la dotació en formació ocupacional i per empreses en el àmbit de les noves tecnologies. Desenvolupar Webinars gratuïts per desocupats i empreses, per import de 3.000€.

–       Creació d’ajuts al desenvolupament de cooperatives de treball amb un pressupost de 3.000€.

–       Fomentar la Incubadora TIC per retenir i capturar el talent, amb un pressupost de 30.000€

–       Creació d’ajuts per promoure l’ocupació de locals buits. 10.000€.

–       Bonificació del 95% de la taxa de guals i espais reservat per a comerços, restaurants, hotels i càmpings. Import de 10.000€.

–       Reducció de la taxa d’ocupació via publica que impliquin una rebaixa mitjana del 75% en el 2020 i el 2021. Pressupost de 85.000€.

–       Respecte als concursos públics pendents de licitar i els que estan en vigor de prestacions de serveis a platges, establir l’ampliació de les contractacions en un any i ampliar també les contractacions un any amb els adjudicataris que tenen una moratòria per poder iniciar les seves activitats degut al Covid 19.

  • Salut i protocols COVID-19:

–       Confeccionar els protocols pel desenvolupament d’activitats d’oci, esportives o culturals, tant les promogudes per l’Ajuntament com per les diferents entitats o associacions del municipi. Amb un import de 4.000€.

–       Creació de l’Agent de Salut per fer els seguiment i aplicació dels diferents protocols Covid19 en les activitats, actes i espais municipals. Import de 25.000€.

–       Creació de la Taula de Salut Municipal integrada per professionals de la salut, tècnics municipals i responsables polítics per definir les accions i polítiques durant el període de pandèmia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -