24.1 C
Pals
Divendres, 4 desembre 2020

El govern de Calonge vol destinar 1.800.000€ per pal·liar els efectes de la COVID-19

Es tracta d'un pla de xoc que es vol aprovar demà a ple, amb propostes com ajuts al lloguer i hipoteques de fins a 750€ per famílies vulnerables, un ajut de fins a 2.000€ per empreses i autònoms o la creació de xecs de compra per gastar al municipi.

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Alerten de trucades comercials que es fan passar pel CAP de Palafrugell

Des del CAP de Palafrugell asseguren que no hi tenen res a veure
Temps de lectura: 6 minuts
- Publicitat -

Demà es farà un ple urgent a Calonge i Sant Antoni per poder aprovar un pla de xoc que ha proposat el govern del municipi per pal·liar els efectes econòmics i socials de la COVID-19. El pla proposa destinar un total de 1.798.000€ que aniran destinats a diverses accions dirigides a persones, families, salut i a l’activitat econòmica, cultural i turística. Són un total de 40 mesures que volen reactivar el municipi, començant per la creació de l’Oficina Covid-19, que serà el punt de referència per la ciutadania i empreses per accedir als diferents ajuts i subvencions definits en el pla de xoc i rebre suport en la tramitació dels ajuts que ofereixen la resta d’administracions públiques.

Jordi Soler, alcalde Calonge i Sant Antoni, ha dit que “el moment és urgent i la nostra ciutadania, famílies, empreses, treballadors i autònoms no poden esperar”.

On aniran aquests recursos?

Es tracta, segons han informat des del govern, de la major concentració de recursos que ha fet mai l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per la reactivació econòmica i social.

Estableix mesures com ajuts per pagar el lloguer o la hipoteca per a persones vulnerables amb un import de fins a 750€ per família, la creació de xecs de compra per a famílies vulnerables per gastar en comerços del municipi, el servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra, la rebaixa general de l’IBI d’un 1% i la taxa de vehicles d’un 30% així com bonificacions en l’IBI de fins al 80% per persones vídues, famílies vulnerables, famílies nombroses i famílies monoparentals.

Entre les mesures també destaca una línia d’ajuts a les empreses i autònoms de fins a 2.000€ per la contractació de treballadors o la rebaixa de taxes com la de terrasses amb un 75% de mitjana enguany i l’any vinent. A banda dels ajuts i la rebaixa d’impostos, el pla de xoc també preveu accions per incentivar la inserció d’aturats de llarga durada, mesures de formació ocupacional i subvencions per ampliar la borsa de vivendes de lloguer assequible, la inversió de 300.000€ en projectes d’obres i jardineria per fomentar l’ocupació o la creació del Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana.

  • Persones i famílies: 951.000€: suport econòmic al pagament de despeses de lloguer i hipoteca, i també despeses de menjar i subministraments. També es farà s’invertiria en suport d’ajuda a domicili als majors de 65 anys.  També hi haurà reduccions i bonificacions d’impostos i s’augmentaran les polítiques actives d’ocupació i formació. En concret:

–       Es crea una línia d’ajuts al lloguer de l’habitatge habitual per a persones vulnerables que permetrà finançar fins al 50% de l’import del lloguer amb un màxim de 250€ mensuals i un topall de 3 mesos per família (750€), amb un pressupost de 75.000€.

–       Creació d’una línia ajuts pel pagament d’hipoteques de l’habitatge habitual per persones vulnerables amb el pagament de fins al 50% de la quota amb un màxim de 250€ mensuals i un màxim de 750€ per família, amb un pressupost de 75.000€.

–       Creació d´una partida extraordinària de 90.000€ per donar suport a les famílies vulnerables que han vist agreujada la situació per la pandèmia.

–       Creació de xecs de compra per a les famílies més desfavorides i vulnerables, per poder utilitzar exclusivament en comerços del municipi. Els xecs tindran un valor de 50 €/xec i cada família podrà rebre un màxim de 200€. Aquesta partida tindrà un import pressupostari de fins a 60.000€.

–       Desenvolupar eines de suport a la conciliació per a les famílies amb ajuts amb un import de fins a 20.000€.

–       Desenvolupar eines de suport a l’estudi assistit mitjançant ajuts amb un import de 10.000€.

–       Creació d’un servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra. Aquest servei estarà en vigor durant el període del Estat d’Alarma o de limitacions de mobilitat, amb un pressupost de 5.000€.

–       Augmentar el servei de suport de la neteja de la llar, rehabilitació, acompanyament a les entitats financeres i petites cures i atenció psicològica per a majors de 65 anys. Aquesta acció tindrà un pressupost de 15.000€.

–       Bonificacions en el IBI per persones vídues a través de subvencions amb un pressupost total de 5.000€.

–       Reducció general de la quota de IBI en un 1% per import de 110.000€.

–       Creació de línies de subvencions de l’IBI, escombraries i SOREA per famílies necessitades, amb un pressupost de 75.000€.

–       Increment dels percentatges de bonificació de l’IBI per famílies nombroses i famílies monoparentals amb un augment de la dotació de la subvenció fins a 40.000€.

–       Reducció d’un 30% de l’Impost de Vehicles fins 15.99 cavalls fiscals amb un pressupost de 140.000€.

–       Creació d’una nova subvenció per bonificar l’IBI per la cessió de pisos en format de lloguer assequible amb un import de 5.000€.

–       Creació d’una nova subvenció per rehabilitació d’habitatges buits per la cessió de pisos de lloguer assequible amb un import de 30.000€.

–       Creació d’un Pla Ocupacional per a persones aturades de llarga durada per facilitar la seva inserció laboral. 75.000 €.

–       Augment del personal del Club de la Feina i del Campus d’Ocupació Juvenil per donar suport a empreses i desocupats amb un pressupost de 15.000€.

–       Reforçar el servei de suport d’àpats a domicili principalment per a la gent gran i per a persones amb mobilitat reduïda

–       Desenvolupar contractes reservats amb empreses d’inserció per fomentar l’ocupació de persones aturades de llarga durada dels sector de la construcció, neteja i dependència, amb un import de 80.000€.

–       Desenvolupar tallers de formació en economia verda i circular per promoure el desenvolupament, transformació i capacitació professional amb un import de 6.000€.

–       Crear el Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana i el suport transversal amb un import de 10.000€.

  • Activitat econòmica, cultural i turística: s’adreça a donar suport a comerços, pimes, autònoms i empreses, i les diferents mesures s’estructuren en accions per garantir i promocionar l’activitat econòmica, el foment de l’ocupació, l’emprenedoria i l’economia social i solidària i la reducció i bonificació d’impostos. Es vol garantir i promocionar l’activitat econòmica, fomentar l´ocupació, emprenedoria i Economia Social i Solidaria i es redueixen i bonifiquen els impostos. En concret:

–       Creació d’un servei de suport a empresaris, comerços i autònoms per tramitar els ajuts i moratòries d’impostos i cotitzacions socials, les moratòries hipotecàries, les reduccions en els mínims contractuals de subministres, i els ajuts/subvencions tant estatals com autonòmics. Suport i assessorament en l’obtenció dels programes de finançament de liquiditat tant del Instituto de Crédito Oficial com de l’Institut Català de Finances. Aquesta acció tindrà un pressupost de 20.000€.

–       Campanya promocional del municipi per aglutinar sobre el mateix concepte la captació de turistes i visitants, amb un pressupost de 40.000€.

–       Creació d’una Plataforma ECommerç per articular i promocionar la venda online de productes i serveis Km0, amb un pressupost de 15.000€.

–       Donar suport al sector de restauració, càmpings, apartaments turístics i hoteler per desenvolupar eines de promoció i captació de turistes i visitants mitjançant eines de suport telemàtic i accions de promoció turística, amb un pressupost de 15.000€.

–       Assignar un import màxim de 300.000€ del capítol d’inversions amb la creació de la partida “Foment Promoció Econòmica, Ocupació i Fase de Reconstrucció Covid 19”. Aquest import es destinarà al desenvolupament de projecte d’obres i jardineria que fomentin la promoció econòmica i ocupacional al municipi.

–       Incentivar la promoció de serveis turístics vinculats amb la salut i la vida sana. Pressupost: 100.000€.

–       Desenvolupar bons per la transformació digital d’empreses i autònoms amb un pressupost de 10.000€.

–       Creació del Cercle d’Empreses Socialment Responsables de Calonge i Sant Antoni.

–       Redissenyar les activitats culturals amb protocols Covid per establir una agenda continuada d’activitats, amb un pressupost de 6.000€.

–       Creació d’una agenda d’activitats culturals, comercials, esportives i turístiques amb caràcter mensual, amb un pressupost de 6.000€

–       Creació d’una línia d’ajuts a comerços, microempreses i autònoms. Aquesta línia serà de 2.000€ per empresa, comerç i/o autònom. Per acollir-s’hi s’haurà d’acreditar una facturació màxima anual de 250.000€, estar domiciliada o tenir un centre de treball a Calonge i Sant Antoni, acreditar la contractació de com a mínim un treballador/a mitjançant qualsevol Programa d´Inserció del Club de la Feina i/o el Campus Ocupació Juvenil, estar al corrent de pagament amb Hisenda i la Seguretat Social i acreditar el manteniment del personal contractat des del període de finalització de l’Estat d´Alarma fins a 31 de Desembre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior. Aquesta partida tindrà un pressupost de 150.000€.

–       Desenvolupar un programa de polítiques actives per reforçar el comerç i la restauració. Aquest programa no tan sols serà de promoció genèrica del teixit comercial i de restauració sinó també d’ajuts a l’associacionisme i l’economia social per desenvolupar programes de millora tecnològica i de promoció, treball en xarxa i promoció online. Aquesta partida tindrà un import pressupostari de 15.000€.

–       Augmentar la dotació en formació ocupacional i per empreses en el àmbit de les noves tecnologies. Desenvolupar Webinars gratuïts per desocupats i empreses, per import de 3.000€.

–       Creació d’ajuts al desenvolupament de cooperatives de treball amb un pressupost de 3.000€.

–       Fomentar la Incubadora TIC per retenir i capturar el talent, amb un pressupost de 30.000€

–       Creació d’ajuts per promoure l’ocupació de locals buits. 10.000€.

–       Bonificació del 95% de la taxa de guals i espais reservat per a comerços, restaurants, hotels i càmpings. Import de 10.000€.

–       Reducció de la taxa d’ocupació via publica que impliquin una rebaixa mitjana del 75% en el 2020 i el 2021. Pressupost de 85.000€.

–       Respecte als concursos públics pendents de licitar i els que estan en vigor de prestacions de serveis a platges, establir l’ampliació de les contractacions en un any i ampliar també les contractacions un any amb els adjudicataris que tenen una moratòria per poder iniciar les seves activitats degut al Covid 19.

  • Salut i protocols COVID-19:

–       Confeccionar els protocols pel desenvolupament d’activitats d’oci, esportives o culturals, tant les promogudes per l’Ajuntament com per les diferents entitats o associacions del municipi. Amb un import de 4.000€.

–       Creació de l’Agent de Salut per fer els seguiment i aplicació dels diferents protocols Covid19 en les activitats, actes i espais municipals. Import de 25.000€.

–       Creació de la Taula de Salut Municipal integrada per professionals de la salut, tècnics municipals i responsables polítics per definir les accions i polítiques durant el període de pandèmia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tothom Ho Comenta 1×09 – 3 desembre 2020

Aquesta setmana al programa hem parlat amb en Joan Garrido i la Leticia Sabater.
- Publicitat -

Jason Derulo el rei de TikTok el 2020

Jason Derulo s’ha convertit en l’artista més popular del 2020 a la xarxa social TikTok en situar ‘Savage love‘, com la cançó que ha aparegut a més vídeos, així com dels famosos que més han triomfat. En l’apartat musical la versió que va fer del ‘Siren Beat’ de Jawsh 685, l’han situat al primer lloc…

Quan encenen les llums de Nadal al Baix Empordà?

Les llums nadalenques seran de les poques coses que faran que aquest Nadal sigui semblant als altres. Aquí us expliquem on i quan s'encendran...

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Altres notícies