13.8 C
Pals
Dimecres, 22 març 2023
- Publicitat -

15 municipis del Baix Empordà incentiven l’autoconsum d’energia solar amb ajuts i bonificacions

Els ajuntaments d’aquests municipis ofereixen descomptes sobre l’Impost de Béns Immobles, l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres i, en alguns casos, també es bonifica la taxa de llicències urbanístiques.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Quinze municipis del Baix Empordà ofereixen actualment diferents ajuts per a potenciar l’autoconsum energètic. Els ajuntaments d’aquests municipis ofereixen descomptes sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i, en alguns casos, també es bonifica la taxa de llicències urbanístiques.

En aquesta línia, destaquen ajuntaments com el de Begur, la Bisbal d’Empordà, Colomers, Forallac, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí. Aquests ofereixen una bonificació del 50% sobre l’IBI de fins a 5 anys (segons el consistori, aquesta durada de la bonificació pot variar). Aquests són els ens locals que més aposten per l’energia solar pel que fa als ajuts.

Per una altra banda, també s’hi han de sumar les subvencions a fons perdut de la Generalitat (mitjançant l’Institut Català d’Energia o ICAEN) i de l’Estat (a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia o IDAE) per a particulars, pimes i grans empreses. Tot això, sumat a la derogació al 2018 de l’”impost al sol” (aprovat al 2015, obligava a pagar impostos per l’electricitat generada amb les instal·lacions d’autoconsum), afavoreix la instal·lació de plaques solars al Baix Empordà ja que redueix el cost d’aquest tipus d’instal·lacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Eleccions Municipals. Política o gestió

Comença la cursa electoral, comencen les confirmacions de les candidatures a les diferents localitats de la nostra comarca, i...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -