20.3 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

15 municipis del Baix Empordà incentiven l’autoconsum d’energia solar amb ajuts i bonificacions

Els ajuntaments d’aquests municipis ofereixen descomptes sobre l’Impost de Béns Immobles, l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres i, en alguns casos, també es bonifica la taxa de llicències urbanístiques.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Quinze municipis del Baix Empordà ofereixen actualment diferents ajuts per a potenciar l’autoconsum energètic. Els ajuntaments d’aquests municipis ofereixen descomptes sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i, en alguns casos, també es bonifica la taxa de llicències urbanístiques.

En aquesta línia, destaquen ajuntaments com el de Begur, la Bisbal d’Empordà, Colomers, Forallac, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí. Aquests ofereixen una bonificació del 50% sobre l’IBI de fins a 5 anys (segons el consistori, aquesta durada de la bonificació pot variar). Aquests són els ens locals que més aposten per l’energia solar pel que fa als ajuts.

Per una altra banda, també s’hi han de sumar les subvencions a fons perdut de la Generalitat (mitjançant l’Institut Català d’Energia o ICAEN) i de l’Estat (a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia o IDAE) per a particulars, pimes i grans empreses. Tot això, sumat a la derogació al 2018 de l’”impost al sol” (aprovat al 2015, obligava a pagar impostos per l’electricitat generada amb les instal·lacions d’autoconsum), afavoreix la instal·lació de plaques solars al Baix Empordà ja que redueix el cost d’aquest tipus d’instal·lacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Estudi per valorar l’impacte de la nàutica recreativa a les Illes Medes i a la Costa del Montgrí

L'objectiu és valorar l’impacte que la Nàutica recreativa, té a la Reserva Natural Marina de les Illes Medes i la Costa del Montgrí i més especialment a les praderies protegides de Posidònia que habiten a la nostra costa
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -