29.8 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

El Festival de Cap Roig supera el seu rècord amb més de 46.000 espectadors

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Festival de Cap Roig, dirigit per Clipper ‘s Live i promogut per la Fundació Bancària “la Caixa”, clausura amb Jason Derulo la seva dissetena edició, superant, un any més, el rècord d’assistència amb la xifra de més de 46.000 espectadors durant els mesos de juliol i agost. Al llarg del Festival de Cap Roig han assistit a diversos concerts diferents personalitats del món polític, cultural i esportiu del país.

El director del Festival de Cap Roig i president de Clipper ‘s Live, Juli Guiu s’ha mostrat “molt satisfet que una vegada més el públic hagi donat suport tan àmpliament les diferents propostes del Festival. Hem apostat per un cartell d’artistes que abastava diferents gèneres, sempre apostant per la qualitat i per les figures més destacades del panorama musical nacional i internacional. Tot això ha significat un gran esforç per part de tot l’equip en una edició amb 25 nits”.

Per la seva banda, el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, ha atribuït l’èxit de públic d’aquesta edició i el creixent interès a “l’elevada qualitat de la programació i la selecció de primeres figures de diferents gèneres musicals que han compost el cartell d’un festival que es consolida com a referent cultural en l’àmbit europeu”. Ha destacat també “l’aposta per incloure una oferta dirigida al públic infantil”.

Giró també ha subratllat especialment “l’impuls econòmic que suposa per a la zona de la Costa Brava l’atracció que exerceix el festival”. “Cap Roig genera un impacte de més de 15 milions d’euros i 220 llocs de treball a temps complet”, ha indicat en base a l’estudi realitzat per la consultora PwC sobre la repercussió de l’activitat que genera el conjunt de Cap Roig, que, a més d’albergar al festival i de comptar amb un dels jardins botànics més importants d’Europa, es projecta com a centre de reflexió al voltant de la sostenibilitat i l’economia social.

Concert solidari i programació per al públic infantil

Una part de la recaptació del concert d’Umberto Tozzi, que es va celebrar el 12 d’agost, va anar a benefici de l’entitat Institut de Recerca Biomèdica de Girona. Aquesta iniciativa repercutirà en projectes que millorin els resultats i tècniques de la cirurgia oncològica.

Un any més, es consolida Cap Roig Mini, iniciativa que va començar el 2013 com la programació infantil del Festival. Aquest any s’han programat els espectacles “Alícia en el País de las Maravillas” i “La Sirenita”, que han satisfet als més petits.

L’únic Festival de música del món amb certificat Biosphere

Aquesta edició acaba, a més, amb la concessió al Festival del certificat Biosphere que suposa el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats a la Cimera de les Nacions Unides de 2015 i en la Cimera de París contra el Canvi Climàtic (COP21). El foment del desenvolupament econòmic i social del territori, la contractació de persones en risc d’exclusió social, el mínim impacte ambiental, la compensació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades durant el festival i el consum responsable són alguns dels criteris adoptats per el festival que l’han portat a l’obtenció d’aquesta distinció basada en els criteris de sostenibilitat establerts als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -