10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

El xiringuito de Pals respon: “La platja no és una extensió del dret de propietat dels apartaments”

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El xiringuito de Pals respon: "La platja no és una extensió del dret de propietat dels apartaments"
/

Així de contundent s’ha mostrat l’administrador del xiringuito de la platja de Pals, que ha vist com els veïns del bloc d’apartaments “Dunes” que hi ha just al darrere, col·locaven pancartes de protesta per les suposades molèsties que els genera l’equipament

Paricio contraposa el servei que ofereix la instal·lació, a les “3/4 peticions de tancament dels veïns” i afirma que a més de la guingueta mateix, s’hi han fet des de classes de ioga gratuïtes, a campanyes de neteja del fons marí.

Per altra banda, nega que el volum de la música arribi als apartaments i convida als veïns a fer mesures de sonometria que recorda, “s’han de fer a dins de casa i amb les finestres tancades”. Pel responsable de la instal·lació, aquesta és una raó que només busca “fer créixer la pilota a base de queixes reiterades”.

El responsable de la instal·lació, també ha denunciat insults reiterats d’alguns veïns a alguns treballadors.

La ubicació del xiringuito i les dimensions, en l’origen del problema

Tomàs Paricio ha reconegut que l’origen del problema, rau en l’ubicació de la instal·lació que originalment havia de quedar en línia recta a l’aparcament que hi ha a la zona i que finalment va variar per les inundacions d’aigües negres que causen un col·lector en mal estat. Amb tot, assegura que sempre han estat d’acord amb mantenir el volum de la música baix, encara que “no pot explotar al 100% la guingueta, tot i pagar el 100% del cànon que implica la concessió”

Sobre la superfície que ocupa, ha assegurat que tant l’Ajuntament com el departament de costes, han verificat els 100m2 de terrasa i els 20m2 que ocupa la guingueta i que formaven part del plec de clàusules.

Denuncia actituds amenaçants

Paricio ha afirmat que alguns veïns han advertit l’Ajuntament que podria incorrer en un suposat delicte de prevaricació administrativa, que ha negat rotundament que es produeixi i ha afegit que de ser certes aquestes afirmacions, els veïns estarien en situació de falsa denúncia.

Finalment afirma sentir-se decebut per “tot el que està passant i per semblar els dolents en aquesta història” i ha explicat que mantindrà una reunió amb el consistori per solucionar aquest assumpte la propera temporada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -