20.6 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

El xiringuito de Pals respon: “La platja no és una extensió del dret de propietat dels apartaments”

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Així de contundent s’ha mostrat l’administrador del xiringuito de la platja de Pals, que ha vist com els veïns del bloc d’apartaments “Dunes” que hi ha just al darrere, col·locaven pancartes de protesta per les suposades molèsties que els genera l’equipament

Paricio contraposa el servei que ofereix la instal·lació, a les “3/4 peticions de tancament dels veïns” i afirma que a més de la guingueta mateix, s’hi han fet des de classes de ioga gratuïtes, a campanyes de neteja del fons marí.

Per altra banda, nega que el volum de la música arribi als apartaments i convida als veïns a fer mesures de sonometria que recorda, “s’han de fer a dins de casa i amb les finestres tancades”. Pel responsable de la instal·lació, aquesta és una raó que només busca “fer créixer la pilota a base de queixes reiterades”.

El responsable de la instal·lació, també ha denunciat insults reiterats d’alguns veïns a alguns treballadors.

La ubicació del xiringuito i les dimensions, en l’origen del problema

Tomàs Paricio ha reconegut que l’origen del problema, rau en l’ubicació de la instal·lació que originalment havia de quedar en línia recta a l’aparcament que hi ha a la zona i que finalment va variar per les inundacions d’aigües negres que causen un col·lector en mal estat. Amb tot, assegura que sempre han estat d’acord amb mantenir el volum de la música baix, encara que “no pot explotar al 100% la guingueta, tot i pagar el 100% del cànon que implica la concessió”

Sobre la superfície que ocupa, ha assegurat que tant l’Ajuntament com el departament de costes, han verificat els 100m2 de terrasa i els 20m2 que ocupa la guingueta i que formaven part del plec de clàusules.

Denuncia actituds amenaçants

Paricio ha afirmat que alguns veïns han advertit l’Ajuntament que podria incorrer en un suposat delicte de prevaricació administrativa, que ha negat rotundament que es produeixi i ha afegit que de ser certes aquestes afirmacions, els veïns estarien en situació de falsa denúncia.

Finalment afirma sentir-se decebut per “tot el que està passant i per semblar els dolents en aquesta història” i ha explicat que mantindrà una reunió amb el consistori per solucionar aquest assumpte la propera temporada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -