25.7 C
Pals
Dilluns, 27 juny 2022
- Publicitat -

Veïns de la Platja de Pals protesten per les molèsties d’un xiringuito

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un grup de veïns dels apartaments Dunes de la Platja de Pals, ha colocat pancartes als balcons de casa seva, per protestar per les molèsties que els causa el nou xiringuito que s’hi ha instal·lat aquest any. Afirmen que el xiringuito no està instal·lat a l’espai que s’havia previst al plec de clàusules que va redactar l’Ajuntament, en línia recta a l’aparcament que hi ha a la zona, perquè un col·lector d’aigües pluvials en mal estat, posaria en risc la instal·lació.

Alguns dels balcons dels apartaments “Dunes” amb pancartes de protesta

Com a conseqüència d’aquest canvi d’ubicació (que deixa el xiringuito a 20 metres dels apartaments en comptes dels 25 previstos) els veïns afectats es queixen que la instal·lació els tapa la vista de primera línia, a més de les olors provinents de la cuina i la música que, segons afirmen, està a un volum més alt del que s’estipulava al plec, per bé que admeten que en els últims dies aquest fet ha millorat.

 

Josep Carles Valdés és un dels veïns afectats

Els veïns també han explicat a Ràdio Capital, que passades les 12 de la nit, quan el xiringuito ha apagat la música, els treballadors de la instal·lació generen molt soroll quan pleguen. Tot i que ha desvinculat aquest fet de l’activitat del xiringuito, Valdés ha explicat que han trucat a la Policia Local de Pals en diferents ocasions per denunciar les molèsties.

Els veïns demanen que es faci complir estrictament el que diu el plec de clàusules i que l’any vinent es reubiqui la guingueta a l’emplaçament dels anys anteriors

La versió dels responsables de la guingueta

Els responsables de l’empresa que gestiona el xiringuito, Best Aviation, S.L, han negat a Ràdio Capital que els treballadors de la instal·lació siguin els causants de les molèsties que denuncien els veïns passades les 12 de la nit. L’administrador de l’Empresa, Tomàs Paricio, explica que justament per les queixes dels apartaments propers, els treballadors estan molt conscienciats de la necessitat de no fer soroll. També han negat que al xiringuito s’hi posi musica electrònica a un volum alt i ha emplaçat els veïns a fer mesures acústiques amb un sonòmetre.

Tot i admetre que el xiringuito no està ubicat on estava previst inicialment, Paricio ho atribueix a que l’emplaçament inicial quedava sobre un pas d’aigües negres (com també expliquen els veïns) que depèn d’un col·lector d’aigües que l’Ajuntament ha de reparar i que va ser el mateix consistori qui va suggerir desplaçar l’equipament.

Paricio, també ha recordat que els propietaris d’apartaments no ho són de la platja, que és un espai públic i que per tant, està sotmès a la regulació que en faci l’Ajuntament que és qui ha regulat i permès la instal·lació de la guingueta.

La posició de l’Ajuntament

Tot i admetre que passades les 12 de la nit la música s’atura, el Regidor delegat de Serveis, Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament de Pals, Sergi Brull, ha explicat a Ràdio Capital que les molèsties que poden causar els treballadors són a títol personal i no vinculades a l’activitat de la instal·lació. En referència a les queixes per les escombraries, Brull nega que generin problemes de brutícia i salubritat, al tractar-se “bàsicament de caixes de cartró”.

Brull tambe s’ha mostrat disposat a obrir un espai de diàleg amb els veïns i els responsables de la instal·lació per solucionar els problemes generats, quan hagi acabat la temporada

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

28 de juny, dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Demà 28 de juny es celebra la Diada de l'Orgull LGTBIQ+ 2022 (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals, queers i altres). Molts...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -