El Fòrum Gastronòmic de Figueres tindrà més expositors i més hores d’activitat.
El certamen augmenta un 30% el nombre de participants respecte a l’edició anterior. Hi haurà una trentena de professionals que portaran els seus productes i oferiran activitats a la Rambla de Figueres, del 3 al 5 d’octubre.
L’objectiu és consolidar l’esdeveniment com un referent gastronòmic i apropar la cuina empordanesa al públic. Per això, s’ha decidit ampliar l’horari del fòrum. Divendres començarà a les cinc de la tarda i tancarà a les onze de la nit. Dissabte obrirà tot el dia, i diumenge es clourà a les cinc de la tarda.
L’esdeveniment posarà en valor la riquesa de la cuina empordanesa, des dels productors locals fins als restaurants més reconeguts. Hi haurà ponències, degustacions i presentacions de productes, i la cuina dolça tornarà a tenir un paper protagonista amb el concurs de brunyols de l’Empordà, que celebra la seva segona edició.
La programació inclourà una xerrada inaugural sobre el pa amb xocolata, a càrrec del mestre xocolater Arnau Triola i la flequera Agnès Julià, i comptarà amb la participació del col·lectiu Cuina del Vent i establiments amb estrella Michelin com el Miramar de Llançà, Voramar de Portbou o Empòrium de Castelló d’Empúries.
També es podran tastar productes amb el distintiu Girona Excel·lent, reconeguts per la seva qualitat.
L’organització confia que el creixement d’expositors i l’ampliació de l’horari ajudin a consolidar aquest esdeveniment nascut el 2023 a Girona i traslladat a Figueres l’any següent.