9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

El Govern aprova una línia d’ajuts de 2 milions d’euros a autònoms i microempreses dedicades al turisme

Les ajudes per a cada cas seran de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya va activar ahir, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, una línia d’ajuts xifrada en 2 milions d’euros per als autònoms i microempreses que es dediquen al sector turístic i que els seus comptes s’han vist perjudicats per la crisi del coronavirus. Els ajuts, concretament, seran de 2.500 euros i es faran en un únic pagament a bestreta.

La llista d’entitats i particulars que podran ser beneficiaris està formada per guies de turisme, establiments turístics d’allotjament, empreses turístiques de mediació i establiments i activitats d’interès turístic amb un màxim de cinc treballadors, i que facturin un màxim de 500.000 euros a l’any.

Pel que fa a les condicions, aquestes empreses han d’estar inscrites al Registre Turístic de Catalunya (en el cas que sigui d’obligat compliment) i que la seva activitat estigui legalitzada, com a mínim, des del 15 de març del 2019. També caldrà que continuïn operatius un any més, almenys, des del moment en què es concedeixi l’ajut. La seva concessió és compatible amb un altre tipus d’ajut, sempre i quan aquest no estigui relacionat amb línies d’ajut del cessament de l’activitat.

Finalment, per justificar l’import concedit, s’hauran de presentar factures i rebuts per l’import atorgat, que tinguin a veure amb lloguers, proveïdors, subministraments, sous o quotes de préstecs i hipoteques, per exemple.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -