Dani Cortés

Un dels articles més llegits ahir a la nostra pàgina web és el comentari d’opinió d’en Pere Maruny on parla del Lidl que s’està construint a Palafrugell, a la rotonda que va cap a Calella. I això demostra que aquest edifici interessa a la població.

El comentari d’en Pere reflexionava irònicament que aquest potser era el punt de la geografia catalana on més calia un supermercat com aquest. I l’última frase és màgica. Diu “amb els diners recaptats amb la llicència d’obra s’ha pogut pagar la nova tipografia que farà revifar el mercat tradicional i diari de Palafrugell”. D’aquesta manera ens fa pensar el que diem mil vegades però mai duem a terme. “Hem de defensar el comerç de proximitat”, diem. Però m’agradaria veure quants de nosaltres no hi acabarem anant a comprar algun dia.

En qüestions urbanístiques, és difícil posar-s’hi. Si l’empresa té dret a construir allà, s’hi pot fer ben poca cosa. Ni l’Ajuntament podria. Però hi ha dues evidències: que l’edifici, de moment, és lleig del cagar, si em permeteu l’expressió. I que no feia cap falta.