10.7 C
Pals
Dissabte, 25 Gener 2020

El Mercat Municipal de Palafrugell rep el reconeixement d’establiment centenari

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

El Mercat Municipal de Palafrugell ha estat reconegut com a establiment centenari per la Generalitat de Catalunya. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, i Jordi Rubau, representant de l’associació del mercat diari de Palafrugell, van ser els encarregats de recollir el guardoó en un acte oficial encapçalat per Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.

El Mercat Municipal de Palafrugell

El Mercat de Palafrugell està format per 3 espais separats entre sí, però que a l’hora formen un tot: 2 edificis, el mercat de la carn i el mercat del peix, i a l’exterior, el mercat de la fruita i la verdura. L’edifici de la carn, que ara celebra els seus 118 anys, és el nucli en base al que s’ha atorgat el guardó d’establiment centenari. En total, al Mercat hi ha 37 parades: 10 de carn, 8 de peix i 19 de fruita i verdura.

L’actual Mercat cobert de Palafrugell es construeix l’any 1901, sent un projecte de l’arquitecte Martí Sureda. Pocs anys després, al 1915, l’edifici quedava petit i les parades de verdura i fruita es van instal•lar a fora d’aquest, en el mateix carrer Pi i Margall. Als anys 60, es construeix l’edifici del mercat del peix. Fa 8 anys, es va fer una remodelació del mercat.

Aquest mercat té els seus orígens a principis del segle XVII, quan es desenvolupava a l’actual carrer Cavallers, concretament en una petita plaça anomenada Plaça del Gra, situada al sud d’aquest carrer, segons Miquel Torroella en la seva Història de Palafrugell.

Degut a la gran concurrència del mercat, l’any 1724, el prior de Santa Anna, Antonio de Bru i de Canta, dóna l’autorització oficial per establir els dijous el mercat comarcal de Palafrugell. Aquest fet provoca un reconeixement del mercat i en conseqüència, el fa engrandir encara més amb l’afluència de persones d’altres pobles del costat que hi anaven a comprar i a vendre. Al 1891, es canvia les tardes dels dijous pels diumenges al matí i el mercat se situa al carrer Pi i Margall, donant pas anys més tard a l’actual construcció i distribució.

Els guardons

L’objectiu d’aquests guardons és distingir els establiments i Mercats Municipals en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s’han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.

En aquesta edició, s’ha distingit un total de 28 establiments comercials i 2 mercats municipals centenaris per la seva trajectòria de cent o més anys de servei al comerç. També, s’han reconegut 15 establiments comercials amb cent cinquanta o més anys d’història.

Des de l’any 2000, la Generalitat a través del Departament d’Empresa i Coneixement ha distingit un total de 836 establiments de Catalunya amb els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris.

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies