12.2 C
Pals
Dimarts, 16 desembre 2025
- Publicitat -

“El millor xuixo del món” es fa a Can Trias de Sta. Coloma de Farners.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

 

El millor xuixo de l’any torna a ser de les comarques de Girona, concretament de la pastisseria Trias de Santa Coloma de Farners, que va començar a fer-ne després de diverses proves el maig del 2024. El pastisser Quim Trias és l’autor del xuixo de crema. . Trias pertany a la quarta generació de la pastisseria, molt coneguda a la població, que va inaugurar el seu besavi, Joaquim Trias, el 1908, al carrer del Centre.

El nostre xuixo el fem amb llard de porc, perquè és com fem també els nostres croissants”, explica Trias. De fet, la pasta d’un xuixo és la del croissant, només que en les fases finals d’elaboració hi ha diferències: s’hi afegeix crema pastissera, s’enrotlla com si fos un caneló i es fregeix. Finalment, s’hi tira sucre per damunt. Quim Trias explicava el procés d’elaboració, que no és senzill ni ràpid perquè necessita diverses fases de fermentació, de temps diferents. L’última, un cop hi han afegit la crema pastissera i l’enrotllen, dura una hora i mitja. “El fregim amb oli d’oliva verge extra, i ens agradaria fer-ne servir de català perquè fins ara n’hem fet servir un de fora”, explica Trias, que afegeix que el preu dels seus xuixos a la pastisseria fins avui és d’1,90 euros. Escolteu l’entrevista sencera al programa de CAP A CAP, amb Joan Bosch

- Publicitat -
- Publicitat -

L’Empordà Music Festival celebra cinc anys amb un cartell potent i una nova data

L’Empordà Music Festival (EMF) celebrarà la seva cinquena edició els dies 24 i 25 de juliol de 2026 a la Bisbal d’Empordà amb una proposta que consolida el festival com una de les cites musicals destacades de l’estiu al territori. L’organització prepara una edició especial, potent i ambiciosa, amb una combinació d’artistes imprescindibles de l’escena

Altres notícies