26.5 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

El mossèn de Pals és increpat per tenir una pancarta pels presos

Els fets s'haurien produït diumenge, quan un estiuejant va protestar per la "manca de neutralitat" del temple

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Mossèn de Pals Josep Taberner, va ser increpat per un estiuejant i la seva filla, contraris a la pancarta que el capellà va permetre que es pengés a la façana de l’església de Sant Fruitós als masos de Pals i que reclama la llibertat pels presos i les preses polítiques de Catalunya. Taberner també és el mossèn de Begur, Esclanyà i Regencós.

Els fets van passar diumenge, quan el mossèn, juntament amb un grup de veïns i veïnes del poble, es es disposaven a netejar amb una màquina d’aigua a pressió una pintada que va aparèixer a la façana de l’església de Sant Fruitós, als Masos de Pals, on es reclamava que no s’utilitzés “la institució per fer política”. Segons testimonis presencials, en aquell moment un ciutadà contrari a la pancarta, s’hauria acostat al mossèn i encarant-s’hi amb el pit el va increpar al crit de “poca vergonya” i li va reclamar que la despengés i mantingués l’espai de culte lliure de “simbologia política”. Els mateixos testimonis afirmen que la filla d’aquest home, hauria cridat “fills de puta” en reiterades ocasions tant al mossèn com als seus ajudants. Acabat l’incident, Taberner com la resta de veïns, van prosseguir amb la neteja de la pintada i la pancarta que reclama la llibertat dels presos segueix penjada a la façana del temple, tot i que l’endemà que es netegés la pintada, en va aparèixer una altra a la mateixa façana.

La segona pintada que va aparèixer l’endemà que es netegés la primera

La casualitat va voler que el mateix ciutadà que va increpar el capellà, assistís a la missa que el mateix prelat va fer a Begur el mateix dia, sense que se n’adonés en el moment de rebre l’hòstia consagrada.

 

“El ciutadà s’hauria acostat al mossèn i encarant-s’hi amb el pit el va increpar al crit de “poca vergonya” i li va reclamar que la despengés i mantingués l’espai de culte lliure de “simbologia política”

Mossèn Josep Taberner: “Porto el llaç groc i he tingut alguna enganxada”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els bombers retiren les dotacions de l’incendi de Castell d’Aro

Aquesta nit una dotació de bombers hi anirà cada tres hores per observar-ne l'evolució
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -