17.9 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

El Museu de la Pesca i l’Oficina de Turisme de Palamós reben el distintiu del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu de la Pesca i l’Oficina de Turisme de Palamós han estat guardonats amb el distintiu del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, que atorga el Consell Comarcal i que es va lliurar ahir dimecres 30 de setembre, en el decurs d’un acte celebrat al pati de la Casa de Cultura Ca la Pruna de Pals.

Aquest guardó premia empreses i serveis que promouen al Baix Empordà un turisme inclusiu, posant en valor la comarca com a destinació turística accessible i generant un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística.

En nom de l’Ajuntament de Palamós, la primera tinent d’alcalde, Maria Puig, va recollir aquestes distincions de mans del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro; i del conseller de Turisme, Xavier Dilmé.

Propostes adaptades del Museu de la Pesca i l’Oficina de Turisme
El Museu de la Pesca treballa des de fa temps en l’adaptació de la seva exposició i activitats. D’aquesta manera es destaca l’adaptació dels seus audiovisuals al llenguatge de signes i subtítols, així com l’edició amb Braille de les guies de l’exposició permanent.

També es destaca l’activitat “A l’art tothom i té part”, una visita guiada accessible, on els diferents sentits són el fil conductor per tal de tocar, olorar, tastar, mirar i escoltar; o bé l’audioguia incorporada recentment a la visita a la llotja del port pesquer i la subhasta del peix, que amb un total de quatre idiomes diferents, inclou també el llenguatge de signes.

Oficina de Turisme de Palamós
L’Oficina de Turisme de Palamós està a punt d’estrenar la seva nova seu, ubicada als baixos de l’edifici “Jaume II”, concretament al número 2 del passeig del Mar.

Aquest nou espai s’ha adequat a les persones amb mobilitat reduïda amb la ubicació de rampes d’accés, adaptació de lavabos o bé el disseny dels taulells a una alçada adequada a les persones amb cadira de rodes.

A banda també es destaca l’adaptació dels materials d’informació així com l’aplicació al seu web d’un programari que permet la consulta de continguts a les persones amb deficiències visuals o daltòniques.

A banda del lliurament d’aquest distintiu el Consell Comarcal del Baix Empordà també va presentar ahir una nova publicació que recull 25 propostes de turisme inclusiu que ofereix la comarca.

Es tracta d’empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat realitzada per un tècnic especialitzat en accessibilitat turística. Es tracta concretament de: 1 càmping, 4 hotels, 7 museus i centres d’interès, 7 oficines de turisme, 3 platges, 2 itineraris per centres històrics i 1 ruta en bicicleta.

Aquesta edició amb un total de 8000 exemplars, s’ha realitzat en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i també podrà consultar-se a la web turística comarcal: www.visitemporda.com i a les xarxes socials.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -