24.1 C
Pals
Dimecres, 21 octubre 2020

El museu Terracotta

El més llegit

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

Ecologistes i pagesos s’oposen a la variant de Torroella

Sostenen que el futur pont sobre el Ter trinxarà la plana agrícola i tan sols traurà un 10% del trànsit cap a l'Estartit

L’hospital de Palamós anul·la les operacions demorables a “pacients fràgils” per afrontar la segona onada de COVID-19

El SSIBE ajorna algunes proves a primària i a consultes externes i suspèn els ingressos temporals a Palamós Gent Gran

Palafrugell posa en funcionament la nova àrea de Qualitat Urbana

L’objectiu de la incorporació d’aquesta nova àrea ha de servir per millorar els serveis que tenen una relació directa amb la via urbana, i al mateix temps, exercir una millor qualitat de tot allò que té a veure amb els elements urbans que més afectació directa tenen amb la ciutadania.
Carles Sanjosé
Carles Sanjosé
Músic i arquitecte
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

 

Aquesta setmana vam visitar el Museu Terracotta de La Bisbal. Es troba a la carretera C-66, entrant a La Bisbal vinguent des de Palamós, a la dreta. On hi ha unes lletres de mida humana mig llegibles i mig illegibles on hi posa clarament Museu Terracotta.

L’exposició permanent fa un repàs dels diferents tipus de tècniques, dels usos i les peces de ceràmica que es feien a la zona de La Bisbal. Des dels tallers més petits i tradicionals, fins a les fàbriques amb forns de flama contínua com era PAVICSA. Des de la ceràmica negra porosa, ideal per fer cantis, fins als plafons decoratius, passant per les teules, bescuitelles, totxos, gerros, columnes, abeuradors, brasers, gibrelles i un llarguíssim etcètera.

A la zona de l’entrada hi trobem l’exposició temporal, actualment està dedicada al ceramista Jordi Aguadé, magnífic ceramista i dissenyador que fa d’enllaç entre la tradició barcelonina anterior a la guerra i el resorgiment posterior, ajudat per artistes com Joan Miró amb qui de fet va col·laborar Jordi Aguadé.

A la planta primera hi trobem una mostra permanent de peces rellevants, objectes que tenen noms i cognom, fetes per artistes o moviments artístics. A part, com és habitual hi trobem àmbits amb projeccions i pel·lícules didàctiques o històriques, on podem entendre la gran rellevància que va tenir el sector de la ceràmica i veure com eren i què feien la gent d’aquell sector.

Ha costat molt arribar fins aquí! Hem hagut d’esperar molt a La Bisbal per tenir el museu obert. Primer va caldre escollir una fàbrica de ceràmica, que l’Ajuntament la comprés, crear un patronat, tenir un fons de peces i documents, gent treballant-hi. S’han necessitat ajudes europees i de totes les administracions. Però quan veus la Fàbrica, tan ben arreglada, quan veus les encavallades, la llum que hi entra, els forns, quan veus que les parets del museu són també protagonistes i et fan entendre encara millor què és la ceràmica i el seu món, no pots deixar de sentir-te orgullós de ser bisbalenc. I això, en els temps que corren, no és poca cosa!

El Museu Terracotta és un gran museu, es troba a La Bisbal d’Empordà i ha de convertir-se en el museu de la ceràmica de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Escoles

Escrivim a Ràdio capital per recordar fets del nostre petit lloc sobre la terra, coses bones per recordar i  coses que no ens agraden...

Dimecres gens fred amb forces intervals de núvols

La temperatura no ha baixat de 18 ºC durant la passada matinada donant lloc a una jornada gens freda. L'estat de cel estarà entre mig i força ennuvolat. Entre demà i divendres continuaran els intervals de núvols i es pot produïr algun petit ruixat durant la matinada de divendres.

Pere Llos: “No volem una autovia al Baix Ter”

Avui al Supermatí hem parlat amb Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter. Les dues propostes que s'han fet són construir un nou pont. El problema principal està en la gran quantitat de tràfic que es genera, ja que la C-31 passa pel nucli urbà de Torroella. Pere Llos ens comenta que s'entén que es vulgui descongestionar el transit d'aquesta carretera, la C-31, concretament el tram de Pals a Torroella, però que cap de les dues propostes dels vials de la construcció del nou pont és viable, per tant, proposa l'alternativa zero.

Miley Cyrus està treballant en un disc de versions de Metallica

Miley Cyrus està fent moltíssimes versions aquests dies, el qual és una molt bona notícia, ja que les seves versions sempre són excel·lents. Recentment, la cantant ens ha posat a tots els pèls de punta amb les versions de ‘Communication’ de The Cardigans, ‘Zombie’ de Cranberries, entre altres. Fins i tot ens ha sorprès fent…

Altres notícies