9.5 C
Pals
Dilluns, 1 març 2021

El museu Terracotta

El més llegit

La Policia de Palafrugell deté a les dues persones implicades en el robatori d’un taller

La Policia Local de Palafrugell va detenir a dues persones com a presumptes autors del delicte de robatori amb força als Tallers AUTOADA gràcies a les càmeres de seguretat.

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

Troben una cria de dofí mort al cap de Begur

Una associació d'observació del fons marí ha trobat un dofí mort al cap de Begur

Hi ha un 10% menys de bars i restaurants que l’any passat per la pandèmia a les comarques de Girona

Des del sector creuen que es trigarà uns cinc anys a treballar al nivell del 2019
Carles Sanjosé
Carles Sanjosé
Músic i arquitecte
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

 

Aquesta setmana vam visitar el Museu Terracotta de La Bisbal. Es troba a la carretera C-66, entrant a La Bisbal vinguent des de Palamós, a la dreta. On hi ha unes lletres de mida humana mig llegibles i mig illegibles on hi posa clarament Museu Terracotta.

L’exposició permanent fa un repàs dels diferents tipus de tècniques, dels usos i les peces de ceràmica que es feien a la zona de La Bisbal. Des dels tallers més petits i tradicionals, fins a les fàbriques amb forns de flama contínua com era PAVICSA. Des de la ceràmica negra porosa, ideal per fer cantis, fins als plafons decoratius, passant per les teules, bescuitelles, totxos, gerros, columnes, abeuradors, brasers, gibrelles i un llarguíssim etcètera.

A la zona de l’entrada hi trobem l’exposició temporal, actualment està dedicada al ceramista Jordi Aguadé, magnífic ceramista i dissenyador que fa d’enllaç entre la tradició barcelonina anterior a la guerra i el resorgiment posterior, ajudat per artistes com Joan Miró amb qui de fet va col·laborar Jordi Aguadé.

A la planta primera hi trobem una mostra permanent de peces rellevants, objectes que tenen noms i cognom, fetes per artistes o moviments artístics. A part, com és habitual hi trobem àmbits amb projeccions i pel·lícules didàctiques o històriques, on podem entendre la gran rellevància que va tenir el sector de la ceràmica i veure com eren i què feien la gent d’aquell sector.

Ha costat molt arribar fins aquí! Hem hagut d’esperar molt a La Bisbal per tenir el museu obert. Primer va caldre escollir una fàbrica de ceràmica, que l’Ajuntament la comprés, crear un patronat, tenir un fons de peces i documents, gent treballant-hi. S’han necessitat ajudes europees i de totes les administracions. Però quan veus la Fàbrica, tan ben arreglada, quan veus les encavallades, la llum que hi entra, els forns, quan veus que les parets del museu són també protagonistes i et fan entendre encara millor què és la ceràmica i el seu món, no pots deixar de sentir-te orgullós de ser bisbalenc. I això, en els temps que corren, no és poca cosa!

El Museu Terracotta és un gran museu, es troba a La Bisbal d’Empordà i ha de convertir-se en el museu de la ceràmica de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols tindrà un centre de trail running

Sant Feliu de Guíxols tindrà el seu propi centre de trail running. Així es va decidir a l'últim ple de l'Ajuntament, celebrat aquest passat dijous 25 de febrer. Junts per Catalunya va presentar una moció per a proposar la creació d'un centre de trail running que ha de convertir-se en un element de dinamització de la ciutat.

Altres notícies