30.4 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

El nou curs escolar, marcat per les mesures anti Covid-19, a Palafrugell ha començat sense incidències destacables

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El nou curs escolar 2020/21 ha començat sense incidències destacables i amb la novetat de l’inici de les classes al que suposa el tercer institut al municipi, que s’incorpora dins diversos espais del Barceló i Matas.

D’aquesta manera, cal destacar que enguany han  començat el curs més de 4.600 alumnes als diferents centres de Palafrugell, una xifra molt similar a la de l’inici de curs de l’any passat. Així, es troben repartits de la següent manera: 214 a les escoles bressol, 2.290 a les escoles de primària, 1.318 a les secundària, 322 a batxillerat i 476 als diferents cicles formatius.

Un dels altres elements importants són les mesures de lluita contra el Covid-19 que han pres tots els centres escolars, sobretot amb la utilització dels dispensadors d’hidrogel i l’utilització de les mascarestes. Per aquest motiu, s’ha treballat en la millora de la mobilitat a les entrades i sortides dels centres escolars. En aquest sentit, s’ha previst el tancament dels carrers situats davant dels següents centres: Pi Verd, Carrilet, Torres i Jonama i St Jordi. El tancament serà mitja hora abans de l’entrada i també 30 minuts durant la sortida, en total una hora sencera. Aquesta mesura servirà per donar suficient espai i distància entre l’alumnat quan entrin i surtin del centre, de manera que s’evitaran les clàssiques aglomeracions de persones davant les portes d’accés. L’objectiu principal d’aquesta mesura passa per una entrada i sortida esglaonada on es pugui mantenir la distància de seguretat i és la mesura de lluita contra la possible propagació de la Covid-19 als centres d’ensenyament.

Paral•lelament, cada escola té establerts els seus protocols de neteja i desinfecció per tal de començar el curs amb la màxima seguretat possible. Així, també des del CAP s’establirà una relació directa amb els centres no només per tractar els possibles casos sinó també per fer l’assessorament que sigui necessari.
Des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament es recomana a les famílies que estiguin atentes els canals de comunicació de la seva escola, per conèixer les novetats que es puguin produir durant aquest curs tan atípic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -