10 C
Pals
Dimarts, 2 març 2021

L’Ajuntament de Palamós valora les mesures de seguretat per la Covid-19, a les platges del municipi

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Sant Feliu de Guíxols tindrà un centre de trail running

Sant Feliu de Guíxols tindrà el seu propi centre de trail running. Així es va decidir a l'últim ple de l'Ajuntament, celebrat aquest passat dijous 25 de febrer. Junts per Catalunya va presentar una moció per a proposar la creació d'un centre de trail running que ha de convertir-se en un element de dinamització de la ciutat.

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les platges i les cales de Palamós han comptat aquest estiu amb un servei d’informadors, format per 10 persones, dedicades a la funció específica d’ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat i de prevenció de la Covid-19.

L’Ajuntament de Palamós fa una valoració positiva de la tasca informativa i de control que s’ha realitzat diàriament a les platges del municipi, que es va iniciar el 3 de juliol i es va allargar fins al 30 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d’aquests informadors han estat les de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals han d’aplicar per evitar possibles contagis.

L’Ajuntament de Palamós ha fet valoració d’aquest servei durant un acte que ha reunit a la Sala Noble, els informadors que han realitzat aquest servei durant l’estiu, juntament amb el cap de la Policia Local de Palamós, els regidors de Medi Ambient i de Seguretat, encapçalats per l’alcalde del municipi.

La tasca informativa realitzada pels informadors s’ha fet de manera conjunta amb la Policia Local i s’ha sumat a la dels cartells que es troben instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat respecte a la resta de persones.

En aquests cartells també es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que cal utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de la recomanació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Restricció d’accés
Algunes de les principals platges del municipi (platja Gran i Castell) tenen unes dimensions prou grans per a poder acollir un gruix important d’usuaris, i no han registrat cap tipus de problema d’aforaments durant l’estiu.

Només en el cas de la platja de La Fosca -sector oest- que té un espai de sorral més reduït (no la de Sant Esteve -est-) s’ha aplicat en ocasions la restricció d’accés, una mesura que s’ha fet efectiva un cop s’ha detectat un pic puntual del nombre de persones a la platja.

Quan els informadors detectaven la possibilitat d’arribar a un punt de saturació d’aforament, s’activava un protocol mitjançant el qual es tancaven tots els accessos a la platja afectada, restant només un punt d’entrada i sortida, on els informadors donaven pas a mesura que la pressió sobre l’aforament es reduïa.

A les platges de Cala Estreta o la de la platja del Morro del Vedell, malgrat que són les que tenen unes dimensions més reduïdes, no s’ha hagut d’aplicar cap mesura de restricció d’accés.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Altres notícies