24.1 C
Pals
Divendres, 25 setembre 2020

L’Ajuntament de Palamós valora les mesures de seguretat per la Covid-19, a les platges del municipi

El més llegit

Un NODO parlant de la subhasta de peix a Palamós es fa viral

Un reportatge del NODO explicant el funcionament de la llotja de Palamós durant l'etapa franquista s'ha viralitzat a les xarxes després que es recuperés el contingut per internet

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

L’Ajuntament mostrarà en viu el procés de restauració dels gegants de Torroella de Montgrí del segle XVIII

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la restauració de les figures velles dels gegants de la vila, que es troben custodiades i són visitables al Museu de la Mediterrània.

La cuina de l’Empordanet dóna 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès van decidir col·laborar en la campanya ‘Restaurants que es mullen’, gràcies a la qual s'han pogut destinar 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

Les platges i les cales de Palamós han comptat aquest estiu amb un servei d’informadors, format per 10 persones, dedicades a la funció específica d’ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat i de prevenció de la Covid-19.

L’Ajuntament de Palamós fa una valoració positiva de la tasca informativa i de control que s’ha realitzat diàriament a les platges del municipi, que es va iniciar el 3 de juliol i es va allargar fins al 30 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d’aquests informadors han estat les de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals han d’aplicar per evitar possibles contagis.

L’Ajuntament de Palamós ha fet valoració d’aquest servei durant un acte que ha reunit a la Sala Noble, els informadors que han realitzat aquest servei durant l’estiu, juntament amb el cap de la Policia Local de Palamós, els regidors de Medi Ambient i de Seguretat, encapçalats per l’alcalde del municipi.

La tasca informativa realitzada pels informadors s’ha fet de manera conjunta amb la Policia Local i s’ha sumat a la dels cartells que es troben instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat respecte a la resta de persones.

En aquests cartells també es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que cal utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de la recomanació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Restricció d’accés
Algunes de les principals platges del municipi (platja Gran i Castell) tenen unes dimensions prou grans per a poder acollir un gruix important d’usuaris, i no han registrat cap tipus de problema d’aforaments durant l’estiu.

Només en el cas de la platja de La Fosca -sector oest- que té un espai de sorral més reduït (no la de Sant Esteve -est-) s’ha aplicat en ocasions la restricció d’accés, una mesura que s’ha fet efectiva un cop s’ha detectat un pic puntual del nombre de persones a la platja.

Quan els informadors detectaven la possibilitat d’arribar a un punt de saturació d’aforament, s’activava un protocol mitjançant el qual es tancaven tots els accessos a la platja afectada, restant només un punt d’entrada i sortida, on els informadors donaven pas a mesura que la pressió sobre l’aforament es reduïa.

A les platges de Cala Estreta o la de la platja del Morro del Vedell, malgrat que són les que tenen unes dimensions més reduïdes, no s’ha hagut d’aplicar cap mesura de restricció d’accés.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Begur obre la convocatòria de dues places als horts comunitaris Es Sot

L’Ajuntament de Begur ha presentat una nova convocatòria per a l’adjudicació de dues places als horts comunitaris Es Sot.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

“La dona del 600” inaugura la temporada d’Espai Ter

Parlem amb el director de l'Espai Ter, Antoni Roviras, per parlar de l'estrena de la temporada d'espectacles

Altres notícies