13.2 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

El nou impost als creuers busca recaptar 9,7 milions d’euros

L'impost s'anirà desplegant progressivament fins el 2026

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern de la Generalitat ha presentat un avantprojecte de llei per crear un impost per a grans vaixells que visitin ports catalans, que començarà a aplicar-se de manera progressiva a partir de l’any 2023 i que tindrà com a objectiu reduir les emissions contaminants d’òxids de nitrogen i de partícules. Aquest impost afectarà els vaixells que tinguin un arqueig brut superior a les 5.000 tones, tant durant la maniobra com en els moments d’atracament o fondeig.

Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN, l’impost es basa en el principi “qui més contamina, més paga” i la base imposable estarà determinada per la quantitat d’òxids de nitrogen i de partícules que emetin aquests vaixells. El tipus inicial serà d’1 euro per quilogram d’òxids de nitrogen i de partícules el 2023, i augmentarà fins a arribar a 3,5 euros el 2026. A més, s’inclouen bonificacions del 10% per als vaixells que disposin d’un sistema de connexió elèctrica a moll i descomptes del 5% per als creuers amb certificats acreditables de millora energètica. Hi haurà exempcions per als vaixells que prestin serveis públics, els que estiguin obligats a atracar o fondejar per força major i els que realitzin activitats d’ajuda humanitària.

L’impost es preveu que recapti 9,7 milions d’euros el 2023 i arribi als 34 milions el 2026. L’avantprojecte de llei es presentarà al Parlament durant els primers mesos del 2023.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -