Divendres, 29 març 2024

El Palamós desaprofita una gran oportunitat i es manté al descens (1-1)

Pedro Ruiz Claveria
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

En el dia de Tots Sants, el Palamós ha disposat d’una gran oportunitat per sortir de la zona de descens, però no ho ha aconseguit. El conjunt groc-i-blau ha empatat 1-1 al Municipal Xevi Ramon, el fortí del Vilassar de Mar, que és cuer de la Lliga. Si bé els baixemporadensos han portat la batuta del partit, no han sabut aprofitar novament la multitud d’ocasions que han tingut.

Al llarg de la primera part, la intensitat la posava l’equip de Vicenç Fernández, però als dos conjunts els costava molt superar tres quarts de camp. Els xuts no han estat massa precisos, fins al minut 44, quan el Palamós es posava per davant al partit amb un gol de remat d’Isma Traoré.

A la represa, el degà ha intensificat la seva pressió i Bonaventura ha tingut dues ocasions de gol molt clares al minut 48 i 66, respectivament. La manca d’efectivitat és la tònica que s’està repetint constantment en els darrers partits del Palamós, i això té dures conseqüències. En una de les úniques aproximacions a la meta defensada per Nordine, el Vilassar aconseguia arrancar un punt d’un matx que tenia perdut fins al minut 88. L’autor ha estat Oumar.

El tercer empat del conjunt palamosí en tretze jornades els deixa amb 9 punts, i els de Fernández cauen a la penúltima posició. Aquest diumenge, a les dotze del migdia, els groc-i-blaus rebran la visita del Cerdanyola, que també necessita amb urgència sumar, ja que és setzè.

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.