El Parlament insta a avaluar si la Costa Brava supera els seus límits per culpa del turisme

Tots els grups de la cambra excepte el PPC han apostat per "garantir la dignitat dels llocs de treball del sector turístic

Torre Valentina, Platja de Sant Antoni de Calonge
Torre Valentina, Platja de Sant Antoni de Calonge | Imatge d'arxiu

El ple del Parlament ha aprovat aquesta setmana un punt d’una moció de la CUP que insta el Govern a avaluar si la Costa Brava ha traspassat els límits de “capacitat de càrrega del territori” com a conseqüència del turisme. La iniciativa parlamentària ha rebut el suport de Cs, JxCat, ERC, CatECP, la CUP, el vot contrari del PPC i les abstencions del PSC.

D’altra banda, tots els grups de la cambra excepte el PPC han apostat per “garantir la dignitat dels llocs de treball del sector turístic, impedint l’existència de treballadors fora del conveni del sector” i que les empreses públiques s’assegurin que els seus treballadors estiguin inscrits al conveni de l’activitat que desenvolupen.

El text que s’ha aprovat també contempla un punt que aposta per realitzar “en el termini de sis mesos” una auditoria pública de les estacions d’esquí rescatades per la Generalitat. Aquest punt ha estat aprovat per tots els grups excepte el PP i les abstencions del PSC.