L’Associació del Pessebre de Castell d’Aro presenta un any més el pessebre vivent. Una iniciativa que compta amb el suport de la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l’Ajuntament del municipi i es podrà visitar durant els dies 23, 25, 26 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener d’aquestes festes de Nadal.

El pessebre vivent de Castell d’Aro es va presentar per primera vegada fa 60 anys. És el més antic de Catalunya i, a dia d’avui, hi participen més de 400 figurants que representen un total de 52 escenes en un recorregut d’1,5 quilòmetres.

Aquest va del nucli medieval de la vila a l’espai natural de la Vall de la Coma. Així, després d’una presentació inicial, s’escenifiquen fragments de l’Antic Testament i altres relats clàssics. Per exemple, l’anunciació de l’Àngel a Maria.

De totes maneres, és la mostra d’oficis artesanals, del camp i la pagesia els que l’han fet famós i l’han dotat de personalitat. Doncs, l’any 2011 la Generalitat de Catalunya va concedir a l’entitat el guardó Creu de Sant Jordi.

Els organitzadors i organitzadores conviden a tothom a visitar-lo i a prendre el brou calent que serviran al principi del recorregut. A més, recorden que només hi ha una representació al dia. Aquesta comença a les set de la tarda i cal comprar entrada.

ALTRES ACTIVITATS NADALENQUES

Durant aquests dies de Nadal també hi ha previstos altres actes i activitats com per exemple, el Gran Sorteig de Nadal, la pista de gel al parc d’atraccions PP’s Park o el 39è concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques.

Les mostres d’aquest es podran veure al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro, del 23 de desembre al 6 de gener. Finalment, els premis s’atorgaran diumenge 23 de desembre a les sis de la tarda, al castell. I una hora més tard, els amants de la música podran gaudir del concert de Nadal de la Coral de la Vall d’Aro a l’església de Santa Maria.