12.8 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

El Pla de gestió de la sèpia de Pals estableix una veda anual de dos mesos

El període serà comprès entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre i s’aplicarà tant a la pesca professional com a la recreativa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest Pla inclou un seguit de mesures que afecten tant la pesca professional com la pesca recreativa, amb la finalitat de preservar aquest recurs tenint en compte els aspectes socioeconòmics de la zona. Totes les mesures han estat acordades en el si del Comitè de Cogestió de la Sèpia, mitjançant el consens dels sectors implicats.

Així, s’estableix en primer lloc un període de veda anual de 2 mesos, comprès entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre, i es proposa la compartició d’un àmbit comú per a la captura de sèpia amb la possibilitat de mantenir l’àmbit de cada confraria.

Pla general d’una reunió del Comitè de Cogestió de la sèpia.

En segon lloc, es limita del nombre de permisos especials per a la captura de sèpia, determinada a partir de criteris científics, ecosistèmics i socioeconòmics. I en tercer lloc és defineix els arts i ormeigs autoritzats per a la captura de la sèpia.  Pel que fa a la pesca professional són les nanses i el tresmall i en el cas de la pesca recreativa, la potera.

Quant a la pesca recreativa, s’estableix una limitació del nombre de sèpies per embarcació i dia d’acord amb les condicions següents:en el cas d’anar embarcat un únic titular de llicència de pesca recreativa, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 15, i, en el cas d’anar embarcats 2 o més titulars de llicència de pesca recreativa, o en el cas de llicència de pesca recreativa col·lectiva, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 25.

Finalment, la posada en marxa del pla implica també la creació d’unes àrees delimitades per a la col·locació d’estructures de col·lectors de freses de cefalòpodes destinats a facilitar la repoblació de la sèpia, i la determinació dels ports de desembarcament i comercialització de la sèpia de Pals.

Aquest pla ha de servir com a referent per als plans de gestió d’altres espècies amb l’objectiu d’assolir una pesca sostenible gràcies a la cooperació entre els sectors implicats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Així preveu invertir la Generalitat al Baix Empordà aquest 2023

La Generalitat ha presentat els pressupostos per aquest any 2023 on es preveu una inversió de 156,6 milions d’euros a la demarcació de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -