15 C
Pals
Dijous, 21 gener 2021

El Pla de gestió de la sèpia de Pals estableix una veda anual de dos mesos

El període serà comprès entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre i s’aplicarà tant a la pesca professional com a la recreativa

El més llegit

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus

En les darreres 3 setmanes, s'han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l'Hospital de Palamós
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Aquest Pla inclou un seguit de mesures que afecten tant la pesca professional com la pesca recreativa, amb la finalitat de preservar aquest recurs tenint en compte els aspectes socioeconòmics de la zona. Totes les mesures han estat acordades en el si del Comitè de Cogestió de la Sèpia, mitjançant el consens dels sectors implicats.

Així, s’estableix en primer lloc un període de veda anual de 2 mesos, comprès entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre, i es proposa la compartició d’un àmbit comú per a la captura de sèpia amb la possibilitat de mantenir l’àmbit de cada confraria.

Pla general d’una reunió del Comitè de Cogestió de la sèpia.

En segon lloc, es limita del nombre de permisos especials per a la captura de sèpia, determinada a partir de criteris científics, ecosistèmics i socioeconòmics. I en tercer lloc és defineix els arts i ormeigs autoritzats per a la captura de la sèpia.  Pel que fa a la pesca professional són les nanses i el tresmall i en el cas de la pesca recreativa, la potera.

Quant a la pesca recreativa, s’estableix una limitació del nombre de sèpies per embarcació i dia d’acord amb les condicions següents:en el cas d’anar embarcat un únic titular de llicència de pesca recreativa, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 15, i, en el cas d’anar embarcats 2 o més titulars de llicència de pesca recreativa, o en el cas de llicència de pesca recreativa col·lectiva, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 25.

Finalment, la posada en marxa del pla implica també la creació d’unes àrees delimitades per a la col·locació d’estructures de col·lectors de freses de cefalòpodes destinats a facilitar la repoblació de la sèpia, i la determinació dels ports de desembarcament i comercialització de la sèpia de Pals.

Aquest pla ha de servir com a referent per als plans de gestió d’altres espècies amb l’objectiu d’assolir una pesca sostenible gràcies a la cooperació entre els sectors implicats.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Architects avancen un nou senzill ‘Dead Butterflies’

El 26 de febrer arribarà “For Those That Wish To Exist” el nou disc dels britànics Architects, que acaben de presentar un nou avançament del disc amb ‘Dead Butterflies’. El nou disc del grup comptarà amb la col·laboració de Mike Kerr de Royal Blood o Simon Neil de Biffy Clyro. Tracklist de For Those That…

Altres notícies