10.7 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Begur prohibeix fer nous pisos turístics en un any

El ple de l’Ajuntament de Begur va acordar ahir la suspensió de la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic (HUTS)

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Begur ha acordat aquest dimarts suspendre l’atorgament de llicències d’habitatges d’ús turístic. Es tracta d’una moratòria que afectarà tot el terme municipal i que durarà un any.

L’objectiu del govern de Maite Selva és redactar un pla especial de regulació urbanística dels pisos turístics que permeti que es desenvolupin de forma equilibrada i sostenible, segons expliquen des del consistori. En aquests moments, a Begur hi ha 1.464 pisos turístics reglamentats i legals.

Aquesta nova moratòria s’afegeix a la que es va aprovar el mes passat i que afectava les llicències d’hotels, restaurants i bars. “Volem que tota l’oferta turística sigui de qualitat, i la dels huts també”, assegura el primer tinent d’alcalde i responsable de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que la moratòria es fa perquè han detectat que creix “l’explotació turística de les edificacions d’habitatges privats”. Per controlar les possibles irregularitats, es farà un estudi que analitzi la població que viu a Begur, el número de visitants i el parc immobiliari que hi ha.

Noves bonificacions mediambientals

També s’ha acordat, sense cap vot en contra, incloure bonificacions mediambientals en l’impost de béns immobles (IBI) i en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

En el cas de l’IBI, aquesta bonificació serà del 50% de la quota íntegra en els habitatges que s’instal·lin sistemes solars o instal·lacions de calderes de pèl·lets, biomassa o energia geotèrmica per autoconsum. La bonificació es farà durant els 3 anys impositius següents a la instal·lació. L’import no podrà excedir de 300 euros anuals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

En marxa el Projecte Rossinyol al Baix Empordà

A finals del mes de novembre, el Projecte Rossinyol es va posar en marxa en municipis de tota la província de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -