7.5 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

Begur prohibeix fer nous pisos turístics en un any

El ple de l’Ajuntament de Begur va acordar ahir la suspensió de la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic (HUTS)

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Begur ha acordat aquest dimarts suspendre l’atorgament de llicències d’habitatges d’ús turístic. Es tracta d’una moratòria que afectarà tot el terme municipal i que durarà un any.

L’objectiu del govern de Maite Selva és redactar un pla especial de regulació urbanística dels pisos turístics que permeti que es desenvolupin de forma equilibrada i sostenible, segons expliquen des del consistori. En aquests moments, a Begur hi ha 1.464 pisos turístics reglamentats i legals.

Aquesta nova moratòria s’afegeix a la que es va aprovar el mes passat i que afectava les llicències d’hotels, restaurants i bars. “Volem que tota l’oferta turística sigui de qualitat, i la dels huts també”, assegura el primer tinent d’alcalde i responsable de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que la moratòria es fa perquè han detectat que creix “l’explotació turística de les edificacions d’habitatges privats”. Per controlar les possibles irregularitats, es farà un estudi que analitzi la població que viu a Begur, el número de visitants i el parc immobiliari que hi ha.

Noves bonificacions mediambientals

També s’ha acordat, sense cap vot en contra, incloure bonificacions mediambientals en l’impost de béns immobles (IBI) i en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

En el cas de l’IBI, aquesta bonificació serà del 50% de la quota íntegra en els habitatges que s’instal·lin sistemes solars o instal·lacions de calderes de pèl·lets, biomassa o energia geotèrmica per autoconsum. La bonificació es farà durant els 3 anys impositius següents a la instal·lació. L’import no podrà excedir de 300 euros anuals.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

Altres notícies