22.2 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

Santa Cristina crea les distincions honorífiques de fill predilecte i fill adoptiu del municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha creat les distincions honorífiques de fill/a predilecte/a i fill/a adoptiu/va del municipi per premiar mèrits especials o serveis extraordinaris al poble, segons l’ordenança especial d’honors i distincions que va aprovar inicialment ahir el ple per unanimitat. Les dues distincions podran ser concedides a títol pòstum o en vida, amb un màxim de tres per modalitat mentre visquin. Per l’atorgament dels dos títols caldrà la majoria absoluta del ple municipal, si bé també hi ha la possibilitat d’invalidar-los o revocar-los.

Per optar a les distincions honorífiques, ja que no representen cap dret administratiu ni econòmic, cal haver destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici i honor del municipi de Santa Cristina d’Aro i que hagi assolit una consideració pública notòria. Però, mentre el de fill/a predilecte/a va adreçat als que hagin nascut al municipi o tinguin residència, el de mentre fill/a adoptiu/va, és per als que no tinguin residència al terme. Els guardonats amb aquesta distinció podran acompanyar la Corporació en tots els actes públics on intervingui i en un lloc de preferència.

Per poder optar als títols es requerirà una instrucció prèvia de l’expedient oportú per poder determinar els mèrits o les circumstàncies oportunes. Una instrucció que es podrà iniciar per decret d’alcaldia, per iniciativa pròpia, per un terç de la Corporació o per entitats locals. L’expedient comptarà amb un instructor, que tindrà un mes per redactar la proposta motivada, si bé el termini es pot arribar a ampliar. Un cop aprovat per ple, on caldrà majoria absoluta, s’acordarà un dia i un lloc per fer el lliurament del títol. A més, hi haurà un Llibre de registre d’Honors i Distincions.

Contra els talls de llum

D’altra banda, el mateix plenari també va aprovar, amb l’única abstenció de Ciutadans, una moció de suport a la Llei 24/2015 de l’Habitatge i contra el tall de subministrament energètic a les famílies amb deute. En aquest sentit, la moció, presentada per ERC, insta al Govern de la Generalitat a prendre el lideratge polític en defensa dels drets energètics, especialment dels i les ciutadanes més vulnerables, treballant de manera transversal per fer complir la llei, més quan les companyies reclamen que la meitat del deute sigui assumit per les administracions per no haver de tallar el subministrament. En aquest sentit, l’acord recorda que la Llei és fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, i que és una de les més avançades del món. A més, aprofita la moció, que en aquest temps ha impedit més de 63.000 talls elèctrics, per exigir la condonació del deute acumulat per les persones protegides per la llei 24/2015, des de l’any 2015.

Renúncia d’un regidor

En el mateix plenari es va donar compte de l’escrit de renúncia presentat pel regidor i cap de llista de la candidatura del PSC, Narcís Palahí. Amb la renúncia de Palahí, que es trobada a l’oposició després que en el mandat passat formés part del govern, entrarà la persona que ocupava el segon lloc de la llista, Marta Poyatos, que ja va estar present entre el públic presenta a la sessió plenària.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les comarques gironines són les que més llibreries tenen per nombre d’habitants a Catalunya

El sector destaca "l'impuls" que suposa la capital on hi ha una xarxa d'establiments "considerable"
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -