23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

El poble més bonic de la comarca

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
El poble més bonic de la comarca
Loading
/

Ràdio Capital organitzarà aquest estiu un concurs per determinar quin poble és el més bonic de l’Empordà. Es tractarà, segons diuen, d’una espècie de Champions League on els oients defensaran les virtuts i encants dels seus respectius pobles en successives eliminatòries fins a la gran final. Quin poble serà el guanyador?

Segur que, ara mateix, cada estimat oient ja s’ha fet un rànquing de pobles potencialment guanyadors. És curiós, això de la bellesa. Els cànons. Les modes. I com van canviant. Avui en dia estaríem socialment d’acord que els candidats a poble més bonic de l’Empordà han d’ensenyar pedra, si són a l’interior, i blancor arran de mar. La combinació d’ambdues ha de ser molt ben proporcionada, per a que no grinyoli el resultat.

La bellesa, però, com els hi passa a moltes models, pot ser una condemna. Hi ha pobles a la nostra estimada comarca que han deixat de ser-ho per convertir-se en pessebres. De tant bonics ja gairebé no hi viu gent, només hi ha negocis destinats a l’allau de visitants. Els defensors d’aquest model diran que això és precisament el que ha salvat a aquests pobles, el que els hi dona vida. Jo, en canvi, soc dels que penso que quan es trenca cert equilibri desapareix tot l’encant.

Deu ser que soc antic, però per a mi un poble és la gent que hi viu, que hi treballa, també, sí, que hi organitza concerts, teatre, sopars i festes populars. És un lloc on la canalla pot jugar als seus carrers i a les seves places, on les veïnes a l’estiu surten a la fresca a xerrar. Ja gairebé no en queden, d’aquests pobles. Ara, l’espai públic està ocupat per terrasses de bars i restaurants, i quantes més n’hi hagi més exitós i bonic és aquell poble. Què hi farem, ja us ho dic que soc jo, l’antic.

Per això serà molt interesant seguir el concurs que organitzarà aquesta emissora. Quin model de poble guanyarà? El de la gent o el de la postal? Qui s’atrevirà a defensar les bondats del seu poble? Animin-se a participar-hi! El seu poble bé s’ho val.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios