5 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

El president de l’EMD de l’Estartit irromp en el ple de Torroella criticant el nou pressupost

El president de l'EMD, Francesc Ferrer, va reclamar que l’assignació hauria de voltar el milió i mig d’euros, i també demanava la renovació del model de finançament del nucli. Tot i que totes les parts estan disposades a dialogar, Ferrer no descarta un contenciós judicial.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Francesc Ferrer, va demanar intervenir dijous al vespre en el ple de Torroella de Montgrí, municipi al qual el nucli semiautònom pertany, per carregar contra les partides que els han reservat al pressupost per a l’any vinent, de 875.985 euros. Ferrer, que va fer valer per primer cop una prerrogativa que atorga l’estatus d’EMD, va reclamar que l’assignació hauria de voltar el milió i mig d’euros, i la renovació del model de finançament del nucli, que va insinuar que ERC, socis de govern municipal amb UPM, tenen aturada.

La posició de Ferrer va sorprendre tant els membres de l’executiu local com els de l’oposició. No obstant, ahir, després de l’incident, tant Ferrer com l’alcalde, Jordi Colomí (UPM), i el primer tinent d’alcalde, Marc Calvet (ERC), miraven de posar pau a la situació. Ferrer assenyalava que han pactat “més competències, però sense més recursos”, però tot i haver rebut el pressupost dos dies abans del ple, apostava per “reconduir la situació”. Per la seva part, Colomí també es mostrava obert a parlar-ne, però argumentava que “en el context incert de crisi, cal anar molt amb compte amb decisions que puguin fer incrementar els costos”. I Calvet, que veia en la intervenció de Ferrer una “posada en escena” davant la pressió que a l’EMD fa el grup de L’EST, garantia diàleg, però defensava que en temes com la despesa corrent en factures de llum o manteniment imprevistes, “l’Ajuntament sempre respon”.

Colomí hi afegia que hi ha 2 milions, dels 3,1 en total a invertir, previstos a l’Estartit. I Calvet deia que els 1,5 milions que reclama Ferrer “són més una afirmació que no pas un càlcul”. El president de l’EMD, en canvi, sosté que hi ha un informe del secretari interventor, i no descarta haver d’acabar en un contenciós judicial.

Pressupost de gairebé 20 milions.

Pel que fa al pressupost municipal, de 19,8 milions, es va aprovar amb els vots d’UPM i ERC, l’abstenció de la CUP i l’oposició de JxCat, Compromís, L’EST i Cs. L’alcalde diu que són uns comptes sense grans canvis en el repartiment de despesa entre àrees, i amb un increment en personal a causa de la integració del servei de manteniment de l’enllumenat públic dins de la brigada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els arqueòlegs troben per primera vegada una cuina grega al jaciment d’Empúries

Les excavacions fan visible el penya-segat on s'assentava la ciutat i l'esperó rocallós que protegia el primer port
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -