3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

El projecte IPA (Professionals d’Infermeria Avançada) dóna els resultats de l’estudi 2019

El projecte IPA.CAT19, amb l'objectiu de determinar l'abast de les infermeres en pràctica avançada a Catalunya, publica els resultats de l'estudi de l'any 2019.

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
El projecte IPA.CAT19 té l’objectiu de determinar l’abast de les infermeres en pràctica avançada a Catalunya.
Aquest projecte s’emmarca dins la càtedra de Gestió, Direcció i Administració Sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona, un projecte liderat per la Dra. Lena Ferrús i amb l’objectiu d’identificar l’abast de la pràctica avançada entre les infermeres de Catalunya.
A final de 2019 es van donar a conèixer els resultats, amb més de 1.200 propostes a tot Catalunya que es van avaluar i de les quals s’han escollit 269 professionals d’infermeria avançada.
Les professionals d’infermeria avançada (IPA) són referents per la seva expertesa clínica en l’àrea on treballen, realitzant assistència directa a pacients, solucionant problemes de salut complexos i amb una formació de postgrau, mestratge o especialitat relacionada amb la seva àrea.
I com funciona el procés de selecció?
Es fa servir l’escala IDREPA, una eina utilitzada a nivell internacional que té en compte 6 dimensions de cada professional: la planificació experta de les cures, l’atenció integral, la col·laboració interprofessional, la formació, la recerca i pràctica basada en l’experiència i el lideratge professional.
Segons aquest estudi, el perfil de la infermera de pràctica avançada és dona, en un 88,1%, d’entre 40 i 55 anys, en un 56,2%, de la regió sanitària de Barcelona, en un 76,2% i que treballa en l’Atenció Especialitzada d’Aguts, en un 54,6%.
I les quatre professionals que han assolit la distinció i se les considera referents en diferents àrees son:
  • Nuri Viader, referent en nafres, una infermera de llarg recorregut..
  • ‌Teresa Aliu, referent en infeccioses i al capdavant de la comissió d’infeccioses de l’entitat on treballa.
  • ‌Sergi Ortega, referent en anestèsia i lidera les consultes d’anestèsia i sedacions d’infermeria.
  • ‌Joana Casellas, referent en vacunes i infermera de pediatria del CAP de Palafrugell amb molts anys d’experiència.
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies